FC Dordrecht heeft een slechte schrikkeldag in Amsterdam

01 maart 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht is maandagavond op de Toekomst tegen een zware nederlaag opgelopen. Het was al in de eerste helft beslist want na een ruim halfuur stonden de Amsterdammers al ver voor. De Dordtenaren kwamen in Amsterdam te kort en gingen met 4-1 onderuit.

Te weinig lef
Al vroeg in de wedstrijd en Jong Ajax-doelman Boer schoot de bal in de voeten van Bunjaku maar de Kosovaarse-Brit kon de fout niet afstraffen. Aan de andere kant was het Jong Ajax dat snel counterde maar de Amsterdammers kwam niet voorbij Te Loeke. Dordrecht bleef aanzetten in de beginfase. De Bondt gaf de bal strak voor en de afvallende bal kwam bij Alban Bunjaku, die de bal hard over het doel schoot. Via Boer die een lange bal gaf kon Fischer vrij inschieten en maakte hij de eerste van de avond. Rond het halfuur was het Jong Ajax dat ten aanval trok en het de Dordtenaren lastig maakten. Doelman Te Loeke moest met moeite de bal van de doellijn afhalen na een gevaarlijke corner. Niet veel later verdubbelden de Amsterdammers alsnog de score via Robert Muric, die ook al scoorde in het thuisduel. Diezelfde Muric legde even later de bal af bij Zivkovic, die de bal hoog in het doel schoot en zorgde voor de 3-0. Kort voor rust was het een mislukte vrije trap van Vleugels die er voor zorgde dat Jong Ajax in de tegenstoot er 4-0 van maakten.

Dordt komt tekort
De Dordtenaren begonnen beter aan de tweede helft. Via een variatie op de corner was het de ingevallen Jeroen Lumu die de bal goed voor gaf en Janga maakte zijn vijftiende voor Dordrecht. Het was een tweede helft waar in niet veel acties meer tot stand kwamen. Voornamelijk was het Dordrecht die het nog probeerden om de achterstand te verkleinen maar zonder resultaat. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Janga die scoorde maar de aanvaller schoot de bal, volgens de scheidsrechter, in buitenspelpositie binnen. Aanvoerder Jeffry Fortes was dichtbij een tweede goal voor Dordrecht maar zijn schot werd gekeerd. Voordat de wedstrijd ten einde liep was het opnieuw Janga die nog bijna voor de 4-2 tekende maar doelman Boer keerde zijn kopbal.
FC Dordrecht moet zich aankomende vrijdag thuis zien te herstellen tegen RKC Waalwijk.