FC Dordrecht pakt drie punten in Oss

01 februari 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Afgelopen week heeft FC Dordrecht Everon Pisas zien vertrekken richting Roemenië. Daar tegenover stond de komst van Nick de Bondt, die werd overgenomen van Go Ahead Eagles. In Oss ging Dordrecht op zoek naar de eerste drie punten van 2016. De afwezigen aan de kant van Dordt waren Lima, Steenvoorden, Touré en Fortes.

Janga in de dubbele cijfers
De eerste gevaarlijke actie kwam van de nieuweling Nick de Bondt met een halve omhaal, maar keeper Mous redde van dichtbij deze knappe poging. Via een oud speler van Dordrecht, Zsusschen, was het al na acht minuten op een 1-0. De aanvaller kon zonder problemen de linkerkant passeren en vervolgens afronden. Rond het halfuur werden de Dordtenaren wakker. Het was Bunjaku die een steekbal richting Rangelo Janga passte, de spits maakte er beheerst 1-1. Niet veel later was aan de linkerkant Aktaou die de nieuwe man Nick de Bondt wegstuurde.

De huurling had een prima voorzet in huis had en bediende Janga uitstekend, waardoor hij de bal voor de doelman van Oss in het doel tikte. Dit was doelpunt nummer twaalf voor de aanvaller. Niet veel later was het aan de andere kant alweer 2-2 door Zschusschen, die de bal prima inschoot. Vlak voor rust kreeg Dordt nog een indirecte vrije trap na een verkeerde terugspeelbal van Ket. Gravenberch schoot de bal snoeihard in de muur maar zonder gevaar.

Dordrecht wordt beloond
In de tweede helft was het van beiden kanten niet al te best. De beste kansen waren voor de bezoekers uit Dordrecht. Echter waren deze kansen ongevaarlijk. Hierdoor bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. De gevaarlijkste man aan de Dordtse zijde was de nieuwe man Nick de Bondt, hij strooide met passes en voorzetten. Een kwartier voor tijd was er een enorme kans voor FC Oss via Zschusschen maar Robbert te Loeke bleef gefocust naar de bal kijk waardoor de oud-Dordrecht speler niet tot scoren kon komen. Alban Bunjaku schoot tien minuten voor tijd uit de draai, deze bal was lastig zat want keeper Mous had er alle problemen mee om de bal naast te tikken.

Een paar minuten later was het Lumu die met een fantastische hakbal die er voor zorgde dat Alban Bunjaku zijn eerste doelpunt voor FC Dordrecht kon maken. Hiermee zette hij de Schapenkoppen op de 2-3 voorsprong. De Kosovaarse Engelsman speler bleef gevaarlijk en zorgde nog voor een kansrijk schot, de doelman lag echter weer in weg en kon de bal tegenhouden. In de extra tijd was het Lumu die nog bijna tekende voor de 2-4 maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman.

Dordrecht heeft na vandaag de eerste overwinning in 2016 te pakken.