FC Dordrecht onderuit in Tilburg

23 maart 2015 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Alles of niets, dat is het nu dan echt voor FC Dordrecht. Tegen Feyenoord kon een bonuspunt gehaald worden, maar een kopbal in blessuretijd betekende uiteindelijk een nipte nederlaag tegen de Rotterdammers. Daar kon ook een kopbal van keeper Kurto niets meer aan veranderen.

Met nog zeven wedstrijden te gaan, begint de tijd nu echt te dringen voor de Schapenkoppen. Trainer Jan Everse benadrukte dat vooral in de aankomende drie wedstrijden punten gepakt moeten worden. Alleen dan kan handhaving via de playoffs nog worden gehaald.

Vanavond in Tilburg kiest de oefenmeester dan ook voor een aanvallend ingesteld FC Dordrecht. Josimar Lima begint op de bank en Lewis komt voor hem in de basiself. Matthew Steenvoorden zal daardoor een linie terugzakken. Lewis vormt samen met Lieder en Korte de aanval.

De eerste helft levert in de eerste 30 minuten weinig spektakel op en het is vooral FC Dordrecht dat het vijandelijke strafschopgebied opzoekt. Het thuispubliek laat duidelijk blijken dat dit niet naar hun zin is en fluitconcerten klinken vanaf de tribunes. De grootste kansen zijn echter wel voor Willem II, maar Kurto is tot tweemaal de baas in zijn keepersvak.

Tot uitgespeelde kansen komt Dordt niet en enkel Sean Klaiber weet keeper Lamprou onder vuur te nemen vanuit een vrije trap. In de 39e minuut breekt Dordt met veel mensen uit, maar na slordig balverlies zet Ali Messaoud zijn spits Sahar vrij voor Kurto, die ditmaal geslagen is als de bal in de verre hoek verdwijnt. Een domper voor de Schapenkoppen. Voor rust weten Lewis en Klaiber beiden van dichtbij niet te scoren en de gelijkmaker blijft uit.

Na rust komt Adnan Alisic in het veld voor de geblesseerde Robin Gosens. De thuisploeg komt goed uit de startblokken en is in de eerste tien minuten na rust tweemaal dicht bij een verdubbeling van de marge. FC Dordrecht hoopt met Slory meer diepgang in te brengen, maar in de zestigste minuut is het wederom Sahar die na een doelpoging van Armenteros van dichtbij kan scoren.

Ook de ingevallen Biekman voor Steenvoorden, Everse hoopt op een slotoffensief, brengt Dordt niet dichter bij een treffer. Willem II profiteert vooral van de ruimtes die de Schapenkoppen achterin weggeven, maar doelpogingen van Pluim, Dijks en Armenteros stuitten op Kurto.

In de 89e minuut kan Biekman profiteren van een misser in de defensie van Willem II en hij scoort de 2-1 voor Dordt. Een mooi moment voor de jonge spits, het is zijn eerste treffer op het hoogste niveau. De drie minuten blessuretijd bieden nog kans op meer, maar dichterbij komen de Dordtenaren niet meer.

Scoreverloop
1-0 39′ Ben Sahar
2-0 60′ Ben Sahar
2-1 89′ Anthony Biekman

Opstellingen
Willem II: Lamprou; Vd Struijk, Peters, D. Wuytens, Dijks, S. Wuytens, Haemhouts, Messaoud (57′ Pluim), Sahar, Armenteros (86′ Braber), Ondaan (67′ Andrade).
FC Dordrecht: Kurto; Van Deelen, Haddad, Steenvoorden (71′ Biekman), Gosens (46′ Alisic), Van Overeem, Fortes, Klaiber, Lewis (64′ Slory), Lieder, Korte.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Bjorn Kuipers gaf gele kaarten aan Ben Sahar en Joris van Overeem.

Bron: FC Dordrecht.