FC Dordrecht verspeelt 3-0 voorsprong tegen Volendam

10 maart 2014

DORDRECHT - Op zaterdag 8 maart speelde FC Dordrecht een thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Eén helft lang fonkelde FC Dordrecht. Dankzij drie puntgave treffers van Paul Gladon stond er halverwege een riante 3-0 op het scorebord. De gewonnen koers ontspoorde na rust toen een ander Volendam de thuisclub spitsroeden liet lopen en zich terugknokte tot 3-3. In de slotfase had Paul Gladon een heldenstatus kunnen veroveren, maar vanaf elf meter werd de spits de schlemiel van de wedstrijd.

Bij FC Dordrecht maakte Wilmer Kousemaker na een lange blessureperiode zijn rentree in het elftal en vormde samen met Loen en Ojo en Steenvoorden in verdedigende rol een sterk middenrif dat in de eerste helft een kat en muis spel met Volendam speelde. De thuisclub was heer en meester en leek glansrijk op weg om de koppositie in de Jupiler League ook na 30 speelronden in bezit te houden.

Na 26 slingerde Jeffry Fortes de bal vanaf rechts perfect voor de goal. Vanaf de rand van het strafschopgebied mikte Paul Gladon met een geweldige kopbal de 1-0 in de touwen. Zes minuten was het andermaal Fortes die zijn spits in stelling bracht. Bij de eerste paal was Gladon de slimste: 2-0.

Op slag van rust leek het pleit beslecht toen Paul Gladon attent reageerde op een Volendamse terugspeelbal en de 3-0 binnen tikte.

Tijdens de thee had Hans de Koning zijn manschappen opnieuw geïnstrueerd.  De zorgvuldig opgebouwde voorsprong verdween als sneeuw voor de zon toen Schilder en Sheotahul raak mochten schieten. De 3-2 bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd die een kwartiertje daarvoor nog een gelopen koers leek te zijn.

Met Mayele in de plaats van Youri Loen als extra aanvaller werd met optisch succes getracht de bakens weer te verzetten. Met vier spitsen ging de thuisclub vol voor de winst, maar ook Volendam dichtte zichzelf kansen toe. Het kwam echter pas tot succes toen het door Warner Hahn de gelijkmaker letterlijk en figuurlijk in de schoot geschoven kreeg. De onfortuinlijke pass van de Dordtse sluitpost bood Robert Mühren een niet te missen gelegenheid op de 3-3.

Het alles-of-niets offensief leek zich in de 84e minuut te belonen. De in gevallen Robin Gosens veroverde een strafschop, maar Paul Gladon mikte precies op de voeten van keeper Timmermans.

Voor het eerst sinds meer dan zeven maanden verliet FC Dordrecht daardoor de nummer 1 positie op de ranglijst ten faveure van Willem II. Een domper op de beoogde feestvreugde, maar er resteren nog acht wedstrijden om dit geweldige seizoen te kunnen bekronen.