FC Dordrecht blijft koploper na winst op Telstar

05 oktober 2013

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft op vrijdag 4 oktober de beladen thuiswedstrijd tegen Telstar met spectaculaire cijfers gewonnen. Door de 4-3 zege behielden de Dordtenaren ook na elf speelronden nog steeds de leiding in de Jupiler League.

Door de absentie van de geschorste Van Nieff en de geblesseerde Danso, Steenvoorden, Lima en Kousemaker, had Harry van den Ham andermaal een nieuwe basiself moeten formeren. Jeffrey Ket mocht tegen zijn oude ploeg in de basis starten en rechts voorin verscheen Giovanni Korte in de beginopstelling. “Ik ben op m’n sterkst als het moeilijk wordt”, stelde de oefenmeester vooraf. De keuzes van de voor de wedstrijd als Beste Trainer met een Bronzen Stier onderscheidden pakten inderdaad goed uit.

Dordt opende strijdvaardig en zag de inzet al na acht minuten beloond: Paul Gladon tikte bij de eerste paal de 1-0 tegen de touwen. De thuisploeg liet de tegenstander vervolgens terug in de wedstrijd komen, de gelijkmaker van Mutasiwa was een logisch gevolg. De 1-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft, met Everon Pisas op de plaats van Meulens, brandde het duel in alle hevigheid los. Dordrecht domineerde en bestookte het doel van Telstar met de ene na de andere aanval. Via wonderschone treffers van Giovanni Korte (lob), Adnan Alisic (pegel in de linkerkruising) en wederom Korte (fantastisch schot in de rechterbovenhoek) liep Dordrecht uit naar een reguliere 4-1 voorsprong.

Met nog tien minuten op de klok leek de buit al veilig binnen te zijn, maar met twee weggevertjes werd het via de invallers Isoufi (voormalig Dordtenaar) en Van Mieghem nog een spannende slotfase.

De minimale 4-3 marge werd echter veilig over de meet gespeeld waarmee de zevende driepunter van het seizoen kon worden bijgeschreven.