Dordrecht tegen Zwijndrecht: DMHC JA1 verslaat Derby JA1

30 september 2013 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Bij hockey wordt na de voorcompetitie door de KNHB bepaald in welke klasse een team gaat spelen en daarom was voor DMHC JA1 als ook voor Derby JA1 de uitslag van hun onderlinge wedstrijd (in de eerste klasse) op zaterdag 28 september aan de Schenkeldijk van groot belang.

Als DMHC zou winnen komen de jongens van JA1 in de competitie in de suptop klasse en Derby JA1 blijft dan in de eerste klasse. De jongens van Derby waren bij aanvang van de wedstrijd goed in de aanval en scoorden al gauw 0-2, maar gelukkig reageerde DMHC JA1 daar goed op door eerst gelijk spel te maken en met 4-3 de rust in te gaan.

In de tweede helft werd nog volop gescoord en met de eindstand van 8-5 was de coach van DMHC JA1 natuurlijk zeer tevreden. Nu liggen wedstrijden in de suptop klasse in het verschiet en dat zal voor DMHC JA1 een enorme uitdaging worden want in de eerste klasse is het hockeyniveau al hoog.