FC Dordrecht verliest nipt oefenduel van Cambuur

14 januari 2013

DORDRECHT - FC Dordrecht en Cambuur Leeuwarden hebben er zaterdagmiddag 12 januari een echte wedstrijd van gemaakt. Op een stralende maar schrale Krommedijk speelden beide ploegen met ambitie, motivatie en drang naar voren. Er viel zodoende genoeg te beleven.

Dordt domineerde het grootste deel van de eerste helft en schiep zich legio kansen. Dat het slechts twee keer (via Veldwijk en Rodrigues “met de door de jarige Marco Boogers gesponsorde wedstrijdbal”) wist te scoren, was hoofdzakelijk te danken aan Dennis Telgenkamp. De keeper van Cambuur hield met een aantal fraaie reflexen de schade beperkt voor zijn ploeg.

Na rust had Cambuur meer grip op het spel en bewees het de plaats op de ranglijst. Hemmen scoorde zijn tweede gelijkmaker, maar vervolgens was het weer de beurt aan Dordrecht. Alisic bracht de positieve marge terug op het scorebord: 3-2.

De wedstrijd bleef aantrekkelijk. Dordt wilde meer en Cambuur wilde niet verliezen waardoor het spel heen en weer ging en de inzet toenam. De derde Friese gelijkmaker was echter ook het derde presentje uit de categorie ‘weggevertjes’, De Leeuw profiteerde koelbloedig. De score was zodoende opgelopen tot 3-3.

De doelpuntenkoek was echter nog niet op, maar het lekkerste puntje daarvan was bestemd voor Tighadouni. Tien minuten voor tijd krulde de nummer 10 van Cambuur de bal fraai over Hahn tegen het net: 3-4.

De wedstrijd was nog steeds niet gedaan. Een gelijkspel hing in de lucht, maar Kousemaker schoot een vrije trap tegen de binnenkant van de paal en Martina richtte vlak voor tijd luttele centimeters te hoog.

Ondanks de nederlaag was Gert Kruys na afloop toch tevreden. “Ik heb hele goede dingen gezien, met name voorin. Deze ploeg kan echt goed voetballen. Daartegenover staan echter ook een paar aandachtspuntjes, achterin hebben we het op een aantal momenten toch wel gemakkelijk weggeven. Maar de tevredenheid overheerst. Het was een goede wedstrijd waarin we hebben laten zien wat we kunnen. Ik zie de competitie met vertrouwen tegemoet”.