Sani-Dump Dordrecht Lions met moeite langs Zoetermeer Panters

10 december 2012

DORDRECHT - Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft zaterdagavond tijdens een slecht gespeelde wedstrijd een moeizame 2-3 overwinning behaald op nummer twee van de ranglijst, Zoetermeer Panters.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van voetbal grensrechter  Richard Nieuwenhuizen. Tijdens de minuut stilte kon men een speld horen vallen.
Coach Alexander Jacobs kon geen gebruik maken van Kaleb Chillman wegens een schorsing en Danny Donders, deze laatst genoemde neemt deel aan de WK ijshockey U20  in Brasov Roemenie.
De Panters wisten bij aanvang  direct een stempel op de wedstrijd te drukken door binnen 2 minuten te scoren. Joren Bakker, oud speler van Dordrecht Lions, was diegene die de Panters op voorsprong bracht. De Lions hadden in deze fase van de wedstrijd moeite om een antwoord te vinden op de tactiek van de Panters, die veelal met een “hoge” man speelde. In de 13e minuut was het wederom een oud  Dordrecht Lions speler Joop Visser, die de stand op 2-0 bracht.
In deze periode werd ook Inge Mijnders met een Game misconduct van het ijs gestuurd. Hij was het kennelijk niet eens met de penalty “Holding” en ageerde daarbij op een zodanige manier dat hij de kleedkamer mocht opzoeken.

De Lions kwamen in de tweede periode met een andere boodschap de kleedkamer uit. Het was Willy Schut die binnen 12 seconden de aansluiter scoorde, na een assist van Bram van Uden.  De Lions trokken hierna de wedstrijd naar zich toe maar vergaten te scoren, ondanks de vele schoten die op het vijandelijk doel werd afgevuurd. Het spel speelde zich voornamelijk af in het verdedigingsvak van de thuisploeg, waarbij de Zoetermeerse goalie Jan Willem Groenenheide de Panters in de wedstrijd hield. Opvallend was wel dat gedurende de wedstrijd meerdere malen het Zoetermeerse doel door hem werd verschoven op het moment dat het spannend werd. Door de referees werd daar helaas niet tegen opgetreden.
In de 14e minuut was het weer Willy Schut die de Lions langszij liet komen. Hij scoorde verdienstelijk  met een hard afstandschot  in de rechter bovenhoek.  Roy van de Wouw en Bart Vink waren verantwoordelijk voor de assist.

De derde periode werd in het voordeel van de Lions beslist door een doelpunt van Mathias Persson na een scrimmage voor het doel, waarbij Roy van de Wouw en Kyle Heffernan ook waren betrokken. Ook in deze periode werden de vele kansen niet slim benut. Meerdere malen is er door de Lions powerplay gespeeld, maar tot doelpunten kwam het niet meer.
Een moeilijk bevochten wedstrijd waarbij de Lions de drie punten mee naar huis mochten nemen. Kwalitatief gezien een wedstrijd die we snel moeten vergeten.

Alexander Jacobs: ”Het was vanavond een lastige wedstrijd tegen de Panters. Men moet niet vergeten dat zij wedstrijden hebben gewonnen tegen niet de minste ploegen in deze competitie, Na de 2-0 achterstand ontstond er in mijn team wat gemok onder elkaar. Dat heb ik in de rust de kop in weten te drukken. De uitwerking daarvan is op het scorebord te vinden. Over de gehele wedstrijd genomen waren wij de betere ploeg, alleen hebben we niet slim gespeeld. De Panters zijn in de wedstrijd gehouden door  hun goalie. Het moest dan ook vanuit onze tenen komen om te scoren.” Op de vraag wie de Man off the Match was antwoordde Jacobs volmondig: “Willy Schut. Hij heeft gezorgd voor de meeste dreiging. ”

Volgende week heeft de selectie een vrij weekend. Op zaterdag 22 december spelen de Lions de thuiswedstrijd tegen Red Eagles Den Bosch. Aanvang 20:30 uur.