FC Dordrecht behaalt eerste overwinning seizoen tegen Den Bosch

28 augustus 2012

DORDRECHT - Met een klinkende 2-4 in Den Bosch behaalde FC Dordrecht maandag de eerste overwinning. Grote man was Jessy Mayele die met twee doelpunten en twee assists een heel belangrijk aandeel in de zege had.

Televisie kijkend Nederland zal vanaf de aftrap geboeid aan de buis hebben gezeten want binnen negen minuten stonden er al drie doelpunten op het scorebord. Jessy Mayele werd door Amevor de vrije ruimte ingestuurd en rondde met een schuiver onder doelmal Appels door beheerst af (0-1). Van de Weert kopte uit een corner de 1-1 binnen en even later was het wederom Mayele die een half gekeerde poging van Garry Mendes Rodrigues van dichtbij tegen de touwen kon jagen: 1-2.

De toon van de wedstrijd was gezet. Met vaak fris voetbal en leuke combinaties bleef Dordt de bovenliggende partij met de meeste kansen. Zo geselde Rodrigues met een pegel van afstand nog een keer de lat.

De 1-3 kwam van de voet van Lars Veldwijk. De spits verkreeg pas tijdens de warming up een plek in de beginopstelling toen bleek dat Rogier Molhoek toch niet aan de wedstrijd kon beginnen, maar kweet zich opvallend goed van zijn taak. De sterke Jessy Mayele onderschepte attent een Bossche aanvalsopzet en bediende Veldwijk die na een poortje tussen de benen van Mike Scholten met een fraaie stift Appels voor de derde maal verschalkte.

Waar de eerste missies in Emmen (in de 92e minuut) en tegen Volendam (na een fantastische eerste helft) uiteindelijk toch stuk liepen, haalde Dordt nu ongeschonden het einde. Het korte offensief van Den Bosch gelijk na rust leverde geen schade op waarna de controle werd teruggepakt. De beste aanvallen bleven - dankzij de fraaie nieuwe uittenues - wit-rood van kleur.

Andermaal was het Jessy Mayele die attent een slippertje in de Bossche defensie oppikte om vervolgens Gerry Mendes Rodrigues vrij voor het lege doel te spelen: 1-4.

Een kwartier voor tijd deed de thuisploeg nog wel terug toen een vrije trap van Bart van Brakel via de muur en het scheenbeen van Lars Veldwijk achter Warner Hahn verdween (2-4), maar verder kwam het niet. Pas in de slotminuut van de extra tijd behoefde Hahn tot zijn grootste daad te komen. Op een afstandschot van Van Brakel zweefde de Dordtse keeper de bal stijlvol over de lat.

Opluchting en blijdschap na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Otto. De tweede overwinning in twaalf jaar in De Vliert was dan ook dik verdiend. Theo Bos, die de wedstrijd thuis via de televisie had gevolgd, feliciteerde in de kleedkamer via de telefoon zijn jongens die muisstil toeluisterden om daarna een luid gejuich uit te barsten.

Scoreverloop: 0-1 Mayele (4), 1-1 Van Weert (6), 1-2 Mayele (9), 1-3 Veldwijk (23), 1-4 Mendes Rodrigues (64), 2-4 Veldwijk e.d. (77).

Opstelling FC Dordrecht: Hahn; Gielisse, Lima, Amevor, Samoender; Kousemaker, Post, Rijsdijk (80. Vlasblom); Mayele, Veldwijk, Mendes Rodrigues.

Bijzonderheden: Bij FC Dordrecht ontbraken naast Rogier Molhoek (kuit) ook Adnan Alisic (bovenbeen) en Johan Versluis. Roderick Gielisse en Ricardo Samoender zagen een gele kaart.