Feyenoord wint met 5-1 van FC Dordrecht

23 juli 2012

DORDRECHT - Op zaterdag 21 juli speelde FC Dordrecht thuis een oefenwedstrijd tegen de grote broer uit de regio, Feyenoord.

Vlak voor de aftrap dreven de laatste wolken weg boven de goed gevulde Krommedijk en kreeg de zon vrij spel . Dat was het sein voor FC Dordrecht en Feyenoord om er samen ook een vrij spel van te maken. Zeker in de eerste helft was de wedstrijd het aankijken meer dan waard, maar ten gevolge van het scoreverloop en het grote wisselen vlakte de partij na rust beduidend af.

Daar waar de thuisclub een jaar geleden een helft lang volkomen zoek werd gespeeld, boden de in het nieuw groen gestoken Dordtenaren in de beginfase nu goed tegenspel. Het geraamte van de ploeg is blijven staan waardoor de opbouw van het elftal al veel verder is dan afgelopen seizoen rond deze tijd. Er zit absoluut voetbal in deze ploeg waarbij Garry Mendes Rodrigues zich lijkt te ontwikkelen tot een nieuwe smaakmaker.

Na de 0-1 van Sekou Cissé in de twaalfde minuut liet de thuisclub zich dan ook niet van de wijs brengen. De spectaculaire gelijkmaker van Josimar Lima was alleszins verdiend. De centrale verdediger schoot de bal uit een corner met een fraaie omhaal over de verbouwereerd toekijkende Erwin Mulder in het net: 1-1

In de laatste tien minuten voor rust deed Feyenoord het evenwicht de das om. Zowat op identieke wijze schoten Ruben Schaken en Sekou Cissé de gasten naar een 1-4 voorsprong. De snelle spitsen werden met keurige steek- of dieptepassjes vrij op weg naar de goal gezet. De kwaliteit van de beide aanvallers was de Dordtse verdedigers net iets te machtig.

Voor de tweede helft bracht Ronald Koeman een bijna geheel nieuw elftal binnen de lijnen, alleen Mulder en Janmaat waren blijven staan.

Aan Dordtse kant bleef Johan Versluis met een hamstringblessure in de kleedkamer achter. De verdediger was niet topfit aan de wedstrijd begonnen, maar had gedacht hem wel te kunnen spelen hetgeen op een tegenvaller is uitgedraaid.

Met de ruime marge op het scorebord was het duel van zijn venijn ontdaan. Beide ploegen probeerden het wel, maar – zoals het doorgaans in oefenwedstrijden gaat – de uitvoering begon aan nauwkeurigheid in te boeten. In de laatste fase, nadat Achahbar uit een rebound de 1-5 had binnen geschoten, mocht Koeman zijn 12e wissel niet meer uitvoeren en speelde Feyenoord met tien man de wedstrijd uit.

Virgil Breetveld gaf de jonge talenten Giovano Godeken en Davi Lizardo nog een paar minuten speeltijd om sfeer te proeven.

Opstelling FC Dordrecht
Eerste helft: Hahn; Gielisse, Lima, Versluis, Samoender; Alisic, Post, Potkamp, Rijsdijk; Veldwijk, Mendes Rodrigues.
Tweede helft: Hahn; Gielisse, Lima, Amevor, Samoender (Onyeike); Alisic (Godeken), Post, Potkamp (De Graaf), Rijsdijk; Martina, Mendes Rodrigues (Lizardo).

Opstelling Feyenoord
Eerste helft: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Leerdam, Immers, Clasie, Vilhena; Schaken en Cissé.
Tweede helft: Mulder; Janmaat (64' Mokotjo), Ramsteijn, Vlaar, Kongolo; Steenvoorden, Vormer, Cabral, Singh; Fernandez en Te Vrede (55' Achahbar).

Scoreverloop: 0-1 Cissé (12), 1-1 Lima (25), 1-2 Schaken (35), 1-3 Cissé (41), 1-4 Schaken (42), 1-5 Achahbar (75).