Deetos verliest derby van PKC

09 januari 2012

DORDRECHT - De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar voor PKC was direct ook een beladen wedstrijd: de derby tegen DeetosSnel stond op het programma. Het zijn altijd wedstrijden die op zich zelf staan met veel spanning en inzet van beide kanten, waarbij de stand op de ranglijst van mindere waarde blijkt te zijn. Velen waren dan ook naar Papendrecht getogen om dit treffen zelf te kunnen aanschouwen, de PKC-hal puilde uit.

De openingsfase was voor de Papendrechters die vlot binnen drie minuten naar een 4-0 voorsprong wisten uit te lopen. PKC was in die fase oppermachtig door steeds verdedigend de bal snel te onderscheppen en DeetosSnel niet in de wedstrijd te laten komen. Raymond Witvliet zette de Dordtenaren na vier minuten eindelijk op het scorebord, waarna het wedstrijdbeeld langzaam kantelde. DeetosSnel vocht zich terug in de wedstrijd en met nog zo'n 11 minuten te gaan in de eerste helft stond het bij 7-7 ineens enigzins verrassend weer gelijk.
Dit evenwicht werd tot 9-9 bewaard, o.a. doordat PKC slordiger werd en tot  tweemaal toe uitgesproken kansen vanaf de stippositie liet liggen. Toch kwam de rust met Papendrechts voordeel: 11-9 na twee treffers van de uitblinkende Suzanne Struik.

De strijd in de tweede helft bleef, het spel werd meer en meer fysieker, waardoor er diverse malen voor blessurebehandelingen moest worden onderbroken. Opnieuw knokten de Dordtenaren zich terug in de wedstrijd en na vijf minuten in de tweede helft was de stand weer gelijk: 12-12. PKC nam steeds wel weer het voortouw, maar kwam in die fase niet echt los van DeetosSnel. Het was even bibberen voor de groen-witten, waardoor er opnieuw een strafworp werd gemist bij 14-14. Het toegestroomde Dordtse publiek rook mogelijkheden en met veel tromgeroffel werd DeetosSnel opgezweept voor de eindfase van deze wedstrijd, even was de hal toen van de Dordtenaren.
Maar de minuten nadien werd het ineens steeds stiller aan de overkant.... het tromgeroffel hield op, de hoop vervloog.

PKC bleef koelbloedig en ineens lukte het allemaal weer aan Papendrechtse zijde met Suzanne Struik opnieuw in een opvallende rol.
PKC nam weer voorsprong, eerst twee (18-16) vervolgens drie (19-16 en 20-17) en even later met nog vijf minuten op de klok weer vier (21-17). In de slotfase heerste PKC weer, waarbij de voorsprong zelfs op acht doelpunten werd gebracht doordat Laurens Leeuwenhoek deze keer wel vanaf de stippositie raak schoot: 25-17.In de laatste minuten werd het spel wat slordiger, maar daar kraaide natuurlijk geen haan meer naar. Eindstand 25-19.