Sani-Dump Dordrecht Lions walst over Destil Trappers

24 oktober 2011

DORDRECHT - Zaterdagavond heeft het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions na een aarzelend begin, Destil Trappers vernederd met een 10-1 overwinning.

De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd namelijk door rijschoolhouder Lex Wierks , aan twee talentvolle jeugdspelers een topsport rijopleiding aangeboden. Betreffende jeugdspelers Martijn van Leer en Dion van ’t Hof namen deze prijs graag in ontvangst. Beiden staan in de startblokken om binnenkort de eerste rijles te gaan volgen. Van deze uitreiking is al het e.e.a. gecommuniceerd op de site van Sani-Dump Dordrecht Lions.

Het toekomstteam van Destil Trappers was ten opzichte van vorig seizoen behoorlijk verzwakt. Dit is misschien ook de reden geweest dat het spel in de eerste periode zo stroef liep. We dachten er weer te gemakkelijk over. Binnen een minuut keken de Lions tegen een 0-1 achterstand aan door een ongelukkig doelpunt waarbij goalie Kevin Riedijk in een wirwar van spelers de puck over zijn doellijn zag schuiven. Door deze actie was ook Riedijk enige tijd uit het lood geslagen maar wist zich in de loop van de wedstrijd weer prima te herstellen. Pas tien minuten later werd de gelijkmaker gescoord door Don Galjaard na een assist van Jasper Busink en Leroy Haanstra. Daarna voerden de Lions de druk op waarbij de goalie van Tilburg regelmatig onder vuur werd genomen maar waarbij goalie Mitchel Hamers de Trappers in de wedstrijd hield.

De tweede periode begon wat overtuigender voor de Lions. Na één minuut gespeeld te hebben bracht Leroy Haanstra zijn team op voorsprong na een mooie twee op één actie met Jeroen van de Broek. Ondanks deze druk liep het niet zoals het zou moeten lopen. Doordat er te dicht op het doel werd gespeeld oogde het rommelig.
Aan het eind van de tweede periode kregen de Lions meer controle over de wedstrijd. Don Galjaard omspeelde de keeper en scoorde het derde doelpunt voor de Lions en
met nog drie minuten op de klok was het Dion van ’t Hof die de 4-1 scoorde uit zijn eigen rebound. Met deze riante voorsprong werd de thee opgezocht.

Gezien het krachtverschil moest er een moment komen waarop de doelpunten zouden gaan vallen. Dit gebeurde dus in de derde periode. In de eerste minuut na het fluitsignaal werd de eerste van een hele reeks doelpunten gescoord door Jeroen van den Broek. Met een aantal schijnbewegingen en de rust in zijn optreden liet hij de eerste actie over aan de goalie waarna hij makkelijk kon inschieten. Kort daarna was het Valentijn Scheffe die de zesde erin prikte en nog geen minuut later stond het 7-1 door een backhandshot van Frank Meijer. Leroy Haanstra, Jasper Kick en Don Galjaard waren in deze reeks degenen die de assists op hun naam konden laten zetten.
In deze fase van de wedstrijd werd het een stuk onvriendelijker en dat vertaalde zich naar veel straffen  voor beide teams. Waar met name een coach een rol heeft  om zijn team in het gareel te houden werd deze rol door de coach van Destil Trappers juist niet opgepakt. Deze man was te emotioneel betrokken bij de straffen die op het ijs werden gemaakt en door zijn schaamteloze optreden werkte dit nog eens als olie op het vuur.  Tussen de volgende drie doelpunten door ( gescoord door Jasper Kick, Mitchell Riedijk en wederom Frank Meijer) kreeg Jasper Kick en Inge Mijnders beiden een 20 minutenstraf voor respectievelijk Roughing en Abuse to Officials. Voor Jasper Kick is dit zijn tweede “game” straf en komt daarbij in de gevarenzone om twee wedstrijden geschorst te worden.  Met twee zware wedstrijden in het volgende weekend wordt het dus oppassen.

Volgende week  zaterdagavond spelen de Lions de uitwedstrijd tegen Red Eagles Den Bosch en zondagavond om 20.10 uur de thuiswedstrijd tegen IJCU Dragons Utrecht. Deze teams staan respectievelijk op de 4e en 2e  plaats.