Sani-Dump Dordrecht Lions overtuigend langs Zoetermeer Panters

10 oktober 2011

DORDRECHT -De technische staf van Sani-Dump Dordrecht Lions 1 heeft dit seizoen een aantal nieuwe spelers aangetrokken. De aanvallers Ramon van Waardenburg, Jasper Kick ( Hys Hoky Den Haag), Jeroen van den Broek ( Eindhoven Kemphanen) en Mickey van Loon (Destil trappers) zijn aangetrokken om het scorend vermogen van de Lions op te schroeven. Laatst genoemde Mickey van Loon is helaas enige weken uitgeschakeld. Hij is voor het competieseizoen uitgevallen met een gebroken kuitbeen. Volgende week wordt hij geopereerd.

Tevens beschikt het team over twee nieuwe goalies. Claudia van Leeuwen, vaste goalie in het nationale damesteam, is overgestapt vanuit Hys Hoky Den Haag. Kevin Riedijk is na een mooi avontuur in Duitsland weer op het oude nest geland. Met deze twee nieuwe en talentvolle goalies heeft coach Richard de Wilde wederom een luxe positie.

In de aanloop van het seizoen heeft het team van De Wilde een goede voorbereiding gehad. Er is hard getraind zowel op het ijs als in het krachthonk. Tevens zijn er oefenwedstrijden gespeeld tegen onder andere het eredivisie team van The White Caps Turnhout. Dit alles heeft een positieve uitwerking gehad op de wedstrijd tegen de Zoetermeer Panters.

Zoals gebruikelijk werd het team voor de eerste competitiewedstrijd aan het massaal toegestroomde publiek gepresenteerd. Via de social media en in diverse plaatselijke dagbladen is genoeg aandacht gegeven aan deze openingswedstrijd.  De ruim 450 supporters zagen dat elke speler in een geheel verduisterde IJsdome in de spotlights werd gezet met aan de hand een jongste ijshockeyspeler van onze club. Helaas moest door een technische storing afstand worden gedaan van de bij ijshockey vertrouwde oppeppende muziek. Alle spelers van Sani-Dump Dordrecht Lions spelen dit jaar in een geheel nieuwe outfit zo ook de eerste team spelers.

Om 20.30 uur werd door de scheidsrechter en linesmen het startsein gegeven. Claudia van Leeuwen kreeg de eer om deze openingswedstrijd het doel te verdedigen. De Lions gingen gretig van start. Al in de eerste minuut werd door Jeroen van den Broek een kans gecreëerd. Het afstandschot werd echter door de goalie van de Panters geblokt. In de negende minuut werd in een powerplay situatie de score geopend door Bram van Uden met een assist van Jasper Kick. Een fout tijdens het wisselen van de lijnen bij de Panters was hier debet aan. Nadat Dion van ’t Hof met een 2 minutenstraf voor Roughing naar de strafbank werd gestuurd speelde de Lions een prima Penalty Killing. Er werd met een man minder en goede forchecking solide gespeeld waarbij de stand ongewijzigd bleef. De Panters kwamen pas tot scoren toen de Lions weer compleet waren.  Door deze 1-1 kregen de panters meer vat op de wedstrijd. Op bepaalde momenten waren zij zelfs de betere ploeg met uitstekende counters en breakouts, waarbij tot tweemaal toe sprake was van een doorgebroken speler. Dertien seconden voor het einde van de eerste periode kwamen de Panters zelfs op voorsprong door een slordige fout in de verdediging van de Lions. Met een 1-2 achterstand werd de thee opgezocht.

Er zou in de kleedkamer ongetwijfeld gesproken zijn door coach Richard de Wilde want bij het begin van de tweede periode was het overwicht vanuit de Lions weer een feit.  Het was Jasper Kick die in de derde minuut de puck in het neutrale vak van Mitchell Riedijk ontving en daarmee richting aanvalsvak reed. Met een slapshot werd deze actie bekroond met de gelijkmaker.  Nog geen halve minuut later kwamen de Dordtenaren op voorsprong. Het derde doelpunt werd gescoord door Tim Donders met een hard en laag schot. Na deze treffer werd de wedstrijd harder en grimmiger. Door een aantal opstootjes kwamen van beiden teams een aantal spelers op de strafbank te zitten. Verdediger Mitchell Riedijk werd samen met een speler van de Panters naar de kleedkamer gestuurd vanwege een kort handgemeen.
De daaruit ontstane Penalty Killing werd door de Lions goed en gedegen uitgespeeld. Ook de Powerplay werd, ten opzichte van het vorige seizoen, goed gespeeld. Hierbij werden soms uitgespeelde kansen gecreëerd maar jammer genoeg niet gescoord. De Wilde had voor deze situaties aparte lijnen samengesteld. De 4-2 kwam na 10 minuten op het scorebord. Jeroen van de Broek liet de puck in het net verdwijnen nadat hij door Inge Mijnders in een twee op één situatie was aangespeeld. Twee minuten later volgde de 5-2 wederom door Jeroen van den Broek gescoord vanuit een scrimmage voor het doel. Leroy Haanstra en Jasper Kick konden een assist achter hun naam laten noteren.
Met nog een krappe drie minuten op de klok wist Jeroen van den Broek zich los te maken aan de twee Zoetermeerse verdedigers waarbij hij kort daarna Leroy Haanstra kon aanspelen met een 6-2 als resultaat.

De laatste periode straalde de Lions zelfvertrouwen uit. Men had de Panters compleet in de tang. Ook conditioneel waren de Lions sterker. Met deze stand konden de Lions de wedstrijd niet meer weggeven. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben werd het zevende doelpunt gescoord door wederom Bram van Uden op aangeven van Frank Meijer en Jasper Kick.  Vlakvoor het einde van de wedstrijd werd door de opkomende verdediger Florian Nelemans het laatste doelpunt van deze wedstrijd gescoord. Met een 8-2 overwinning kan coach Richard de Wilde tevreden terug kijken naar deze wedstrijd en met vertrouwen de volgende competitiewedstrijden tegemoet zien. De supporters zijn in ieder geval getuige geweest van een stevige en attractieve wedstrijd.

Zondag speelt Sani-Dump Dordrecht Lions uit tegen CTO Eindhoven. Zaterdag daarop 22 oktober volgt de thuiswedstrijd tegen Destil Trappers.