DZS aan kop na rentree Eredivisie

12 september 2010

DORDRECHT - Dankzij een 7-4 overwinning op Watergras mag DZS Team Truva uit Dordrecht zich de eerste koploper van de Eredivisie B van dit seizoen noemen. De rentree op het één-na-hoogste zaalvoetbalniveau van Nederland liep daardoor uit op een feestje. Abdellatif Ayadi maakte drie doelpunten.

Na een afwezigheid van een jaar was DZS dus weer terug in de Eredivisie. Die competitie zag aan het einde van vorig seizoen veel ploegen verdwijnen en ook evenveel teams daarvoor in de plaats komen, waardoor niet helemaal duidelijk is hoe sterk de competitie kan worden ingeschat. Daarnaast haalde DZS een paar ‘grote namen’ naar de club. Mounir Boukhari komt van het ter ziele gegane Malabata en heeft een enorme Topliga-ervaring. Daarnaast heeft Samir Yaagobi het trainer/coachschap ingeruild voor een trainer/spelerpositie. Hij komt over van Hovocubo, ook een ploeg uit de Topliga.

De kwaliteitsimpuls was vrijdagavond wel terug te zien. DZS speelde snel, dreigend en gevarieerd, maar vergat te scoren. Op het moment dat Boukhari de eerste goal binnenschoot, had DZS al vier grote kansen tegen doelman Arjan Brouwers aangeschoten. Door twee foutjes achterin kwam Watergras op voorsprong, Jordany Martinus bracht met een van richting veranderd schot beide ploegen op gelijke hoogte. ,,Het is best jammer dat we in de eerste helft deze tegengoals amateuristisch hebben weggegeven’’, zegt aanvoerder Samir Yaagobi. ,,We spelen nu een niveautje hoger, daarin worden dit soort fouten meteen afgestraft’’.

In de tweede helft maakte DZS het verschil. Abdellatif Ayadi zette met twee goals DZS op een voorsprong, maar het duurde tot in de slotfase dat de Dordtenaren definitief afstand namen. ,,Bovendien heeft Moussa (Jihate, de keeper, DD) ons er in de tweede helft absoluut doorheen gesleept’’, zegt Yaagobi. ,,Maar de overwinning was absoluut verdiend. Aanvallend was het erg goed, alleen aan de verdediging moet nog wat gesleuteld worden. Daar trainen we op. De afgelopen weken hebben we vooral aan de conditie gewerkt’’.

Het trainen de afgelopen weken was niet altijd een pretje. In verband met de ramadan werd het trainingsschema aangepast en bleef de training beperkt tot twee in plaats van vier uur per week. ,,En ook al is gisteren de Ramadan afgelopen, ik moet lichamelijk nog wel even wennen’’, zegt Yaagobi, die heel de wedstrijd speelde. ,,Het voelt nu echt aan alsof ik een klotsmaag heb’’.