FC Dordrecht wint ook laatste competitiewedstrijd

11 mei 2009

DORDRECHT - Vrijdagavond  8 mei 2009 won FC Dordrecht de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2008/2009 met 3-1 van Go Ahead Eagles. Tot twee maal toe (de 1-0 en 3-1) verschalkte een Eagle ongewild zijn eigen doelman.Op slag van rust was Vosselman de eerste schlemiel. De verdediger bracht een meer dan verdiende voorsprong voor de thuisclub op het scorebord.

Dordrecht, alvast beginnend in de ‘play-off opstelling’ zonder de dinsdag in Oss geschorste Kras, was in de eerste rondgang heer en meester geweest, getuige een handvol kansen en een wegens buitenspel nog geannuleerde treffer.

Na de thee ging het dartele Dordt gewoon verder met heerlijk aanvallen, maar kreeg na vijf minuten wel een lelijke counter om de oren. Sander Post schoof de gelijkmaker beheerst langs Peersman: 1-1. Niet veel later kreeg Go Ahead zelfs de enige grote mogelijkheid op de voorsprong, maar met de komst van Ruud Kras werd de defensieve degelijkheid door Kruys direct hersteld en gingen de Schapekoppen weer op jacht naar meer doelpunten.

Op rechts liep de ingevallen Rihairo Meulens de Deventer verdediging keer op keer aan flarden en aan de linkerkant deed Moussa Kalisse hetzelfde. Uit een van zijn fraaie acties bood de uitblinker de 2-1 op een presenteerblaadje aan Cecilio Lopes.

De Dordtse honger was nog niet gestild en uiteindelijk bezweek Dave Bus onder die druk en wist doelman Pasveer zich voor tweede keer gepasseerd door een eigen verdediger: 3-1.

Met een ultieme score van 40 punten uit 17 wedstrijden besloot FC Dordrecht de spraakmakende competitie 2008-2009 uiteindelijk op een keurige achtste plaats.

Het team van Gert Kruys kan zich nu volledig gaan focussen op de play-offs.