Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politie heeft drie nepagenten, die toeristen dupeerden, aangehouden'
29jul

Politie heeft drie nepagenten, die toeristen dupeerden, aangehouden

DORDRECHT - Gisteravond, op 28 juli,  kreeg de politie de melding dat er op een parkeerplaats langs de A16 bij Moerdijk, drie personen in een zwarte auto, zich voor hadden gedaan als politieagent. Deze personen waren gekleed in een politiegelijkend uniform. Ze hadden de melder, een buitenlandse toerist, om zijn legitimatie gevraagd. De melder vertrouwde het niet en heeft hierop 112 gebeld. De drie Engelssprekende ‘agenten’ vluchtten hierop in een zwarte Opel Astra met Nederlandse exportplaten, in de richting van Rotterdam.

Op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht, kreeg de politie het voertuig in het zicht en een controle volgde. De bijrijder bleek gekleed in kleding wat voor politie-uniform aangezien zou kunnen worden. De mannen verklaarden onderweg te zijn naar Rotterdam om daar een coffeeshop te gaan bezoeken. De mannen konden verder geen goede verklaring geven van hun verblijf hier en daarbij twijfelde de politie aan hun identiteit en verblijfsstatus. Hierop hebben zij de 28-jarige Pakistaan, en een 35- en 36-jarige Iraniër aangehouden. Zij bleken ook in het bezit van verschillende buitenlandse valuta.

Op het bureau bleek de 28 jarige Pakistaan Illegaal te verblijven. Van de mannen is het geld, de kleding en het voertuig in beslag genomen. Ook krijgt de bestuurder nog drie processen verbaal voor de verkeersovertredingen die hij gemaakt had

Het is bekend dat buitenlandse bendes met dit soort praktijken actief zijn langs de snelwegen in Nederland. Zij hebben het dan gemunt op buitenlandse toeristen. Zij spreken de toeristen aan op parkeerplaatsen en/of tankstations en geven dan aan, dat het slachtoffer zojuist een verkeersovertreding heeft begaan en hiervoor een boete zal krijgen. Deze boete zal dan direct betaald moeten worden. Omdat een toerist veelal geen besef heeft van de werkwijze van de Nederlandse politie en regels, wordt deze ‘boete’ veelal contant betaald.

Bent u getuige van deze handelswijze of bent u slachtoffer, onthoud kenteken, maak wanneer mogelijk foto’s van de verdachte en bel 112!Deel dit bericht met je vrienden!