Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kamer aan de Paul Krugerstraat gesloten vanwege vondst harddrugs'
25sep 2018

Kamer aan de Paul Krugerstraat gesloten vanwege vondst harddrugs

DORDRECHT - Tijdens een drugsactie van de politie is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen in een kamer van het pand aan de Paul Krugerstraat 67 in Dordrecht.

In het pand – waar kamergewijze verhuur plaatsvindt – is in één van de kamers een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen bij een zoeking door de politie. De bewoner van de kamer – tevens verdachte terzake het dealen van drugs – is aangehouden door de politie. De kamer van de betrokken bewoner is gesloten van maandag 24 september 2018 tot donderdag 20 december 2018.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar drugs geproduceerd en/of verhandeld worden de 'loop' op het pand wegnemen, de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden. Of je nu eigenaar bent of (onder)verhuurder. In beide gevallen heb je een verplichting om je op de hoogte te stellen van wat er speelt in het pand.

Als voor de eerste keer harddrugs in een woning worden aangetroffen, wordt het pand voor 3 maanden gesloten.

Het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

De eigenaar, (onder)verhuurder en bewoner van de kamer zijn geïnformeerd over het besluit tot sluiting.

Foto: Archieffoto.

Zie ook:
Dordts café langer gesloten na vondst harddrugs (do, 20 jul 2017)
Café de Hustler twee weken gesloten vanwege vondst harddrugs (za, 1 jul 2017)
Cafe de Pul tijdelijk gesloten wegens handel in harddrugs (vr, 16 dec 2016)
Negen kilo harddrugs in auto op A16 (di, 15 okt 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!