woensdag 12 mei 2021

Alles over Dordrecht

03
mei

Zo steun je lokale ondernemers tijdens COVID-19

Nu de overheid al een aantal maanden verschillende maatregelen heeft genomen, hebben steeds meer ondernemers moeite om de rekeningen te kunnen blijven betalen. Klanten blijven weg, winkelen kan alleen op afspraak en aankopen worden uitgesteld. Toch zijn er ook belangrijke manieren waarop jij als consument de lokale ondernemers kunt steunen. Hier zetten we een aantal tips voor je op een rijtje.

Steun veilig
Eerst moeten we echter wel benadrukken dat je op een veilige manier ondernemers moet steunen. Of het nu om jezelf of om de ondernemer gaat. Ga je bijvoorbeeld veel lokaal kopen, doe dit dan altijd veilig. Voor veel ondernemers is het online verkopen namelijk nieuw, waardoor het een stuk lastiger is om dit qua veiligheid goed te regelen. Een VPN gratis aanschaffen kan in dit geval een oplossing zijn. Dit is een tool of applicatie die ervoor zorgt dat je op een veilige manier gebruik maakt van het internet. Ook online kopen en online betalen gaat hierdoor een stuk veiliger.

Koop lokaal
Hierboven is het al kort aan bod gekomen, maar lokaal producten kopen is belangrijker dan ooit. Het zijn namelijk vaak de kleinere ondernemers en MKB’ers die het in deze tijd moeilijk hebben. Grotere bedrijven kunnen teren op reserves en zijn in staat om veel sneller te schakelen. De kleine bedrijven komen al snel in moeilijkheden.
 
Of je nu op zoek bent naar een nieuwe vaas, bank of tafel, neem eens een kijkje bij de lokale ondernemers. Niet alleen steun je hen dan en help je hen de pandemie door te komen, de kans is ook nog eens een stuk groter dat je met een uniek product thuiskomt. Zeker als het gaat om streekproducten vind je deze vaak alleen in de kleinere winkels.

Gebruik sociale media
Sociale media zijn vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken. Tijdens deze pandemie is het een uitstekende manier om jouw volgers te laten weten wat een lokale ondernemer doet. Niet alleen zet je hiermee de lokale ondernemer in de spotlight, je geeft hem of haar ook een unieke kans om klanten te werven. Door een video, foto of andere unieke content te plaatsen, kun jij de lokale ondernemer aan nieuwe klanten helpen.
 
Ook het schrijven van een aanbeveling kan hierbij helpen. Wanneer je bijvoorbeeld een product van een lokale ondernemer hebt gekocht, kun je dit promoten op je sociale media. Hiermee laat je jouw volgers zien wat je gekocht hebt, hoe dit bevalt en waar zij dit ook kunnen kopen.

Geef iets extra’s
Veel consumenten kunnen momenteel veel sparen. Fysieke winkels zijn gesloten, het is niet mogelijk om op vakantie te gaan en er wordt minder met de auto gereden. Hoewel het natuurlijk leuk is om jouw bankrekening te zien groeien, kun je deze uitgestelde aankopen ook gebruiken om een extra fooi te geven aan lokale ondernemers. Al gaat het maar om een klein bedrag, het kan voor een ondernemer een groot verschil maken. Doneren we op die manier allemaal een klein bedrag, dan kan een ondernemer er veel profijt van hebben.
 
Heb je niet de ruimte in je portemonnee om dit te doen, dan kun je er nog altijd voor kiezen om jouw hulp aan te bieden. Of het nu gaat om het rondbrengen van pakketten, het thuisbezorgen van eten of het promoten van producten. Alle kleine beetjes kunnen voor ondernemers een groot verschil maken.

Thuis uit eten
Veel lokale restaurants hebben te maken met flinke omzetdalingen. Toch kun jij hen uit de brand helpen. Wanneer je namelijk lekker thuis uit eten gaat, kun je de lokale horeca steunen. Kijk daarbij ook goed bij welke restaurants je bestelt. Steeds meer restaurants kiezen er namelijk voor om producten in te kopen bij andere lokale ondernemers. Zo worden bijvoorbeeld toetjes, brood en vlees ingekocht bij lokale ondernemers. Wanneer je bij een dergelijk restaurant eten bestelt steun je niet alleen het restaurant, maar ook andere ondernemers die hieraan verbonden zitten. Zo creëer je dus een win-win situatie voor alle partijen. En het beste van alles is dat je natuurlijk ook lekker kunt genieten van heerlijk eten, zonder dat je daarbij zelf hoeft te koken.
 
Heb jij nou zelf ook nog manieren waarop je lokale ondernemers steunt? Laat het ons dan weten en zorg er op die manier voor dat we samen door de crisis komen!

Deel dit bericht met je vrienden!