woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

15
dec

Welke activiteiten kun je deze winter met je kinderen doen in Dordrecht?

De winter staat voor de deur en in sommige landen in Europa kijken ze al uit naar de eerste sneeuw. Hoewel veel activiteiten de komende periode helaas hun deuren zullen moeten sluiten, zijn er nog steeds een heleboel buitenactiviteiten te ondernemen. In de kerstvakantie kun je bovendien weer op stap met de kinderen, als ze twee weken vrij hebben van school. Maar wat is er allemaal te doen, zien en beleven?

Ga op wintertocht door de Biesbosch

De kerstvakantie is een uitstekende mogelijkheid om er op uit te gaan in de omgeving met de kinderen. Zou zou je een uitje kunnen maken naar de Kop van het land, waar je heerlijk kunt wandelen of een bezoek kunnen brengen aan de ruïne van Huis te Merwede, dat al sinds de veertiende eeuw in Dordrecht staat. Maar natuurlijk is ook een bezoek aan het nabijgelegen nationale park de Biesbosch altijd een goed idee. Net zoals ieder ander jaar, worden hier weer verschillende wintertochten georganiseerd. Voor kinderen worden excursies en winter activiteiten gehouden zoals ‘Vetbollen en pindasnoeren’ of ‘Braakballen pluizen’. Kinderen ontdekken hierbij meer over vogels en andere dieren die in dit gebied leven. In december zijn er ook vogels uit Noordelijke landen die hier overwinteren. Het is wel belangrijk om de kinderen goed aan te kleden, want het kan erg koud wordt in december.

Bezoek het lichtfestival in Dordrecht

Hoewel de kerstmarkt helaas niet doorgaat dit jaar, wordt er door de gemeente wel een lichtshow georganiseerd in de binnenstad, waarbij gebouwen op een speciale manier spectaculair worden uitgelicht. Na het succes van vorig jaar besloot de gemeente ook dit kalenderjaar weer te kiezen voor de lichtshow. Zodat de stad toch in winterse sferen komt.

Organiseer activiteiten in huis

Omdat veel binnenactiviteiten weer sluiten en je toch graag de kinderen bezig wilt houden in de kerstvakantie, kun je er ook voor kiezen om thuis te blijven. De komende periode zullen streamingdiensten als Disney+ weer een aantal kinderfilms en series lanceren. Ook Netflix biedt weer een heleboel winter- en kerstfilms voor deze kerst, die je met het hele gezin kunt kijken. Als je zelf druk bent, kun je de kinderen ook zelfstandig de films en series laten kijken, bijvoorbeeld met een tablet. Volgens Karin van Wolfswinkel die schrijft kinderen en opvoeden voor de website AllAboutHer is het instellen van ouderlijk toezicht in dat geval  erg belangrijk is. Meestal wordt zo’n app al bij de aanschaf van het apparaat meegeleverd. In een ander geval kun je deze vrij gemakkelijk zelf downloaden. Toch is het natuurlijk leuker om de films en series met elkaar te kijken. Kinderen kunnen snel verslaafd raken aan tablets en smartphones. Zelfs al op vrij jonge leeftijd. In China is daarom een maximale schermtijd van drie uur per dag ingevoerd. Af en toe een schermvrije dag is daarom een goed idee, vinden sommige opvoedexperts.

 

Deel dit bericht met je vrienden!