zaterdag 29 januari 2022

Alles over Dordrecht

01
dec

Top 5 redenen om te kiezen voor bedrijfskleding

Voor elke organisatie is het van belang om een goed imago te hebben. Een positieve uitstraling van de medewerkers draagt daar aan bij. Als zij onderlinge eenheid, tevredenheid en vertrouwen uitstralen, krijgen klanten een positieve indruk van het bedrijf. Zo'n gunstig bedrijfsimago met tevreden medewerkers kan bereikt worden door hen te voorzien van goede werkkleding. Werkkleding wordt ook wel ‘corporate fashion’ genoemd. Werkkleding draagt niet alleen bij aan het representatieve uiterlijk van het personeel, maar het maakt het werk ook makkelijker. Goede bedrijfskleding kan ook een rol spelen als het gaat om het veiligheidsaspect op de werkvloer. Een groeiend aantal organisaties presenteert hun personeel daarom in bedrijfskleding. Hieronder wordt een vijftal voordelen van werkkleding nader toegelicht.

1. Herkenning en zichtbaarheid
Een duidelijk zichtbare reden om voor bedrijfskleding te kiezen, is herkenbaarheid. Personeel moet herkenbaar zijn tussen andere mensen. Door comfortfabele werkkleding van Engelbert Strauss te dragen, worden personeelsleden duidelijk zichtbaar. Zij vormen door hun kleding en uitstraling het visitekaartje van de organisatie. Op die wijze vertegenwoordigen ze een bedrijf of een merk. Een timmerman die aan het verbouwen is in een gewone jeans en een hoodie, herken je (waarschijnlijk) niet meteen aan zijn gereedschap. Dit kan verwarring opleveren. Ook in andere situaties zorgt bedrijfskleding ervoor dat personeel er voor iedereen herkenbaar, professioneel en toegankelijk uitziet.

2. Identiteit van het bedrijf
Door het dragen van bedrijfskleding wordt de onderlinge eenheid van het team versterkt. Medewerkers krijgen door hun werkkleding de uitstraling die voor de representatie van het bedrijf nodig is. Bij het kiezen van de bedrijfskleding is het belangrijk dat er een huisstijl doorgevoerd wordt. Een huisstijl zorgt ervoor dat er een duidelijk beeld gezamenlijk naar buiten wordt gebracht. Goede bedrijfskleding staat voor een goede uitstraling van het bedrijf naar de klant toe.

3. Veiligheid en bescherming
Een veilige werkomgeving  heeft uiteraard voor elk bedrijf een hoge prioriteit. Steeds meer bedrijven zien dan ook het belang van bedrijfskleding in als het om veiligheid tijdens het werk gaat. Wanneer het de veiligheid betreft, moet de werkkleding voldoen aan eisen die speciaal voor een bepaalde bedrijfstak gelden. Deze omstandigheden en dus de eisen die aan de werkkleding gesteld worden, kunnen wisselen per werkomgeving.
Werkgevers kunnen hun medewerkers verplichten om behalve werkkleding, ook veiligheidsschoenen en Persoonlijke Beschermingsmiddelen, afgekort tot PMB's, te dragen. Wanneer het gaat om werkkleding en het veiligheidsaspect, zijn er keurmerken waar werkschoenen en andere persoonlijke beschermingsmiddelen, aan moeten voldoen. In het geval van werkschoenen kun je denken aan garanties tegen valschade en stootschade. Sommige werkschoenen hebben een stalen neus en/of een energie absorberende hak. Ook kan een werkgever het personeel verplichten tot het dragen van werkschoenen met een antislipprofiel. Goed doordachte bedrijfskleding, die geschikt is voor de werkomstandigheden, kan zelfs bijdragen aan een verlaging van het ziekteverzuim.

4. Gelijkheid en gemak
Door iedereen op de werkvloer dezelfde kleding te laten dragen, wordt er gelijkheid gecreëerd; iedereen ziet er hetzelfde uit. Deze gelijkwaardigheid versterkt het teamgevoel. Voor het personeel biedt het natuurlijk ook gemak, want er hoeft geen geld uitgegeven te worden aan kleding. Ook hoeft er niet zelf nagedacht te worden over veilige, mooie en tegelijk comfortabele werkkleding. Er kan geen verkeerde keuze gemaakt worden in de vroege ochtend, met haast voor de kledingkast. Als de bedrijfskleding goed aanvoelt, wordt dat weerspiegeld naar klanten toe. Comfortabele bedrijfskleding wordt door het personeel vertaald naar een positieve werkhouding binnen het bedrijf, waaruit blijkt dat ze zich op hun gemak voelen.

5. Betrokkenheid en groei
Als medewerkers bedrijfskleding gaan dragen, zullen zij meer betrokkenheid ervaren, niet alleen onderling, maar ook naar het bedrijf toe. Deze betrokkenheid versterkt zowel de identiteit als de groei van de organisatie. Wanneer medewerkers werkkleding met gevoelens van trots dragen, zal hen dat motiveren om aan verwachtingen binnen het bedrijf te voldoen. Om als bedrijf te groeien is de motivatie en loyaliteit van de medewerkers van essentieel belang.

Deel dit bericht met je vrienden!