maandag 8 maart 2021

Alles over Dordrecht

12
jan

Nieuwe subsidieregeling om uw huis te isoleren

(door De redactie)

Sinds 4 januari 2021 is er een nieuwe subsidieregeling om uw huis te isoleren. Nadat u twee isolatiemaatregelen hebt getroffen, komt u in aanmerking voor de nieuwe subsidieregeling. Naast de subsidie kunt u jaarlijks tot €1.900,- besparen aan energiekosten. Daarbij stoot u minder CO2 uit en wordt uw huis voorbereid op aardgasvrij en energieneutraal wonen. Er zijn dus goede redenen om u grondig te verdiepen in de isolatiesubsidie.

Vijf isolatiemogelijkheden die gesubsidieerd worden
Om uw huis te isoleren zijn er vijf mogelijkheden die gesubsidieerd kunnen worden. De eerste is dakisolatie waaronder isoleren van een bestaande zolder- of vlieringvloer valt. De tweede mogelijkheid is kozijnisolatie, hiervoor krijgt u alleen subsidie als u hoogrendementsglas (HR+ of triple) laat inbouwen. Een derde mogelijkheid is de aanleg van gevelisolatie door een aannemer en een vierde optie is spouwmuurisolatie, ook aangebracht door een aannemer. Een vijfde mogelijkheid is isolatie onder de vloer of op de bodem van uw woning, in de kruipruimte bijvoorbeeld.

Vloerisolatie van Woodstock
Bij de isolatie van uw vloer kan Woodstock u helpen. Het bedrijf realiseert de volgende isolatiemaatregelen:

  1. De aanleg van een schuimbetonvloer met vloerverwarming en kruipruimte-isolatie.
  2. Aanleg van vloerisolatie op luchtbasis of magnesiet.

Hoe meer isolatiemaatregelen u treft, hoe meer subsidie u kunt krijgen. Nadat u de maatregelen hebt afgerond en betaald, kunt u de subsidie pas aanvragen. Meer informatie vindt u op www.rvo.nl. Daar vindt u ook een handig hulpmiddel om de globale hoogte van uw subsidie te berekenen.

Deel dit bericht met je vrienden!