zaterdag 19 juni 2021

Alles over Dordrecht

06
mei

Manieren om meer geld te verdienen

Waarschijnlijk vroegen de eerste wezens op deze planeet die meer middelen wilde verkrijgen zich af: “Hoe kan ik meer geld verdienen?”. Waarschijnlijk zeiden ze dat niet in het Engels of Nederlands en klonk het meer iets zoals “blop-whe’e-argh’hh”. We zijn nu miljarden jaren verder en zijn een stuk verder geëvolueerd, maar hetzelfde probleem bestaat nog steeds. Hieronder bespreken we echte manieren om meer geld te verdienen, die bijna iedereen kan implementeren.

1. Geld terug voor je boodschappen

Er zijn manieren op het internet om je bankkaart of e-wallet te koppelen aan cashback-voorstellen, wat wel kan oplopen tot 30%. Ook je bank zou dit jou aan kunnen bieden (uiteraard in een hoeveelheid wat iets bescheidener is). Zo kun je bijvoorbeeld €5 terugkrijgen wanneer je €100 uitgeeft, wat uiteraard een begin is. We zullen verder gaan met een van de meest reële manieren om meer geld te verdienen: investeren.

2. Geld investeren

Het maakt niet uit hoe je meer geld verzamelt, of dat nou is met een cashback-initiatief of door te winnen bij bestonlinecasinosnl.com - elke financiële adviseur met een gezond verstand zal je aanraden om te sparen door te investeren. Om ervoor te zorgen dat je je geld niet verliest, kan je de meest stabiele (maar helaas kleine) investeringsbronnen kiezen, zoals een bankstorting. Maar als je meer dan 1-3 procent winst per jaar wilt maken, moet je je beleggingsportefeuille met aandelen diversifiëren over verschillende risiconiveaus, op deze manier overschrijden sommigen meer dan 20% van hun jaarinkomen (maar dit is erg riskant). 

3. Verhuur je huis

Dit kan elk soort eigendom zijn die je kunt verhuren – een auto, een bank … Zoek simpelweg wat mensen in jouw omgeving zouden willen huren. Sommigen zijn zelfs bereid om een ‘vriend(in) te huren’ omdat ze de eenzaamheid door COVID beu zijn.

4. Verander van baan

Jarenlang in dezelfde positie werken is uitstekend voor je CV maar voorkomt ook dat je andere mogelijkheden op de banenmarkt ziet. Je kunt in elk geval wat vacatures bestuderen om te kijken of je onderbetaald wordt.

5. Freelance

Als je vaardigheden en/of kennis hebt die je op afstand of fysiek aan mensen kunt bieden en verkopen, kan freelancen zoals bijles geven een geweldig extraatje zijn voor je salaris. Wie weet zou dit de beste beslissing en verandering worden in je leven? Wat kun je bijvoorbeeld doen? Hier zijn enkele voorbeelden: copywriting, photoshoppen, webdesign, rondleidingen door je stad geven, lessen voor buitenlandse talen geven zoals Mandarijn, hulp aanbieden aan nieuwe spelers van bijvoorbeeld World of Warcraft… Er zijn duizenden leuke mogelijkheden!

6. Verkoop oude spullen

Beschouw dit niet als je belangrijkste inkomen voor jaren of zelfs maanden, maar ja, iets verkopen via de garageverkoop kan je helpen je tijdelijke financiële strop te overbruggen.

7. Conclusie

Er zullen altijd manieren zijn om wat bij te verdienen. Maar het belangrijkste is dat je het daadwerkelijk gaat doen. Investeer je tijd en moeite en je zult snel wat extra centjes verdienen.

Deel dit bericht met je vrienden!