woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

29
dec

Kunst kopen of huren?

Kunst is altijd al een belangrijk onderdeel van de samenleving geweest. Alhoewel iedere cultuur zijn eigen vorm van kunst heeft, voegt het altijd wel iets toe aan een woning of kantoor. Een kleurrijk stilleven, een klassiek Romeins beeldje of een mysterieuze kunstwerken van Casper Faassen geven allen extra sfeer aan een ruimte. Denk je er zelf aan om kunst te kopen of te huren? Aan allebei de opties kleven voor- en nadelen. Voor iedereen die wel van kunst kan genieten, zonder ergens aan vast te willen zitten, is kunst lenen van Abrahamart een uitstekende optie. Lees hierover meer in dit artikel.

Prachtige kunst huren voor een klein prijsje bij Abrahamart

Of je nu thuis of op kantoor zit, iedere ruimte kan wel een mooi kunstwerk gebruiken. Welk schilderij perfect past in de ruimte, is natuurlijk per smaak en inrichting verschillend. Het interieur en de kleuren die overheersen spelen hierin ook een rol. De ene ruimte fleurt helemaal op met een Marco Grassi portret waarbij de kleuren van het doek spatten, en in een andere ruimte komen juist de kunstwerken van Casper Faassen goed tot hun recht. De neutrale kleuren en de silhouetten van een mooie vrouw zorgen vaak voor een rustgevende uitstraling.

Kunst uitproberen op locatie

Het is altijd even zoeken naar een passend schilderij voor de ruimte. Zo kan je bij Abrahamart ook een kunstwerk op proef nemen. Je ziet pas echt hoe een kunstwerk in de ruimte staat wanneer hij daadwerkelijk een plekje op de daarvoor bestemde plaats krijgt. Mocht het toch niet helemaal passen, dan ruil je het kunstwerk gewoon om naar het werk van een andere kunstenaar. Zo zit je met kunst lenen nooit aan iets vast en kan je eindeloos variëren.

Abonnementen voor kunstleen

Hoe werkt kunstuitleen nu precies? Door een vast bedrag per maand te betalen, kan je een schilderij naar keuze huren. Je betaalt om het schilderij tijdelijk neer te zetten of op te hangen. Of dit voor een maand of een jaar is, heb je zelf in de hand. Mocht het na een aantal maanden of jaren gaan vervelen, dan wissel je deze gewoon om. Zo kan je blijven afwisselen en je creatieve horizon verbreden met verschillende kunstwerken!

Kunst kopen of huren?

Nu rest de vraag: kan je beter kunst kopen of huren? Wat de beste optie is, is per situatie afhankelijk. Met kunst kopen, ben je zelf de eigenaar van het kunstwerk. Zo profiteer je er ook van wanneer deze in waarde stijgt. Nadeel is echter dat je eraan vastzit en je er ook diep in de buidel voor moet tasten. Voor mooie kunstwerken van Casper Faassen ben je namelijk al snel minimaal €1000 kwijt. Mocht je een kunstliefhebber zijn die van veel variatie houdt, dan is kunstleen bij Abrahamart een uitstekende optie. Voor een lage maandelijkse prijs kan je zo prachtige kunstwerken in huis halen.

Deel dit bericht met je vrienden!