zondag 11 april 2021

Alles over Dordrecht

10
feb

Hoe zit het met de kantorenmarkt in regio groot Rotterdam?

Als je als ondernemer woont in Dordrecht dan kun je ervoor kiezen om hier een kantoorruimte te huren. Een kantoor huren in Rotterdam is daarnaast natuurlijk ook mogelijk. Dit is in de meeste gevallen zelfs beter, al zul je dan natuurlijk wel wat langer moeten reizen over het algemeen. Rotterdam heeft namelijk steeds meer te bieden als vestigingslocatie. Dit komt doordat het aanbod aan kantoren steeds moderner wordt, maar ook doordat er allerlei belangrijke voorzieningen en hoogopgeleid personeel beschikbaar is. Hieronder kun je meer lezen over belangrijke vestigingskenmerken waar Rotterdam in uitblinkt. 

Kantoren

Er is nog altijd wel verouderd aanbod van kantoren in Rotterdam, maar alsnog zijn er de afgelopen jaren veel kantoorruimtes gerenoveerd in deze stad. Hierdoor is het aanbod dus een stuk meer vernieuwd. Dit zorgt ervoor dat de kantoren beter aansluiten op de vraag van de bedrijven. Op de gebruikers hebben de vernieuwde kantoorruimtes immers een aantrekkende werking. Dit geldt ook zeker voor de herinrichting van de omgeving, waar Rotterdam de laatste tijd tevens goed mee bezig geweest is. Op het moment is er in de stad sprake van een daling van de leegstand van de kantoren. Als dit zich verder doorzet dan zal over een tijdje de nieuwbouw van kantoorruimtes bij kunnen dragen aan de vernieuwing van de kantoren in Rotterdam. 

Bereikbaar

Een ander pluspunt van Rotterdam als vestingstad is dat het uitstekend bereikbaar is. Dit komt doordat het directe treinverbindingen heeft met Schiphol, wat natuurlijk het grootste luchthaven van ons land is. De stad heeft bovendien zelf een vliegveld, wat tevens gemakkelijk bereikt kan worden. Daarnaast kan Rotterdam ook eenvoudig bereikt worden vanuit andere delen van de Randstad. Je hoeft trouwens niet beslist met het openbaar vervoer te komen, dit is immers ook gewoon mogelijk met de auto. Rotterdam is namelijk een stad die ruim opgezet is. Hierdoor kun je de belangrijkste kantoorgebieden in de binnenstad ook zeker met de auto bereiken, dit is mogelijk zonder al te veel moeite. Qua parkeerplekken zal het ook wel goed zitten in de buurt van je kantoor in Rotterdam.

Opleiding

Daarnaast blijkt uit de cijfers van de gemeente Rotterdam dat het opleidingsniveau van de Rotterdammers ook aan het stijgen is. Dit komt onder meer doordat de MBA-opleiding van de Erasmus Universiteit Rotterdam inmiddels al vele jaren hoog eindigt in de internationale MBA-ranglijsten. Hier maakt Financial Times elk jaar een overzicht van, waarin Erasmus op plek 66 eindigde in 2020. Ook Forbes Magazine en The Economist maken elk jaar een lijst met de beste MBA-opleidingen ter wereld, waar de universiteit van Rotterdam vaak in terugkomt. Daarnaast waren er in het academisch jaar 2015/206 meer dan 4,5 duizend wo gediplomeerden in Rotterdam. Ten opzichte van 2005/2006 was dit een stijging van meer dan 50 procent. 

Voorzieningen

Rotterdam wordt bovendien steeds aantrekkelijker voor bedrijven aangezien het voorzieningenniveau alsmaar stijgt. Zo is het aanbod van horeca, winkels, theaters en toeristische attracties steeds beter en ruimer aan het worden. Hierdoor komen zowel meer dagjesmensen als meer zakelijke bezoekers naar Rotterdam. Dit valt onder meer te halen uit de cijfers van het aantal cruiseschepen dat de stad aandoet, dit is namelijk aan het groeien. Zo kwamen er in 2017 maar liefst tachtig cruiseschepen naar Rotterdam. Hiermee steeg het aantal met maar liefst 29 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Daarnaast werd Rotterdam in 2016 tevens opgenomen in Best in Travel Top 10, wat een jaarlijkse lijst is van Lonely Planet. Dit heeft dus met name te maken met het feit dat er steeds meer voorzieningen komen in de stad.

Deel dit bericht met je vrienden!