woensdag 12 mei 2021

Alles over Dordrecht

16
apr

Hoe veilig je aankopen doen

Door de steeds strenger wordende Coronamaatregelen kiezen meer en meer Nederlanders ervoor om online hun aankopen te doen. Echter zorgt dit ook voor potentiële issues. Criminelen kunnen vaak proberen op slinkse wijze mensen geld afhandig te maken. Daarom is het meer dan ooit belangrijk op te letten bij het voltooien van uw online aankopen. Wij zetten alvast enkele handige tips op een rijtje.  

Zorg voor een veilige verbinding
Deze stap spreekt misschien voor zich, maar toch wordt dit vaak over het hoofd gezien. Zorg er steeds voor wanneer je online aankopen wil doen dat je verbonden bent met een beveiligd (en vertrouwd) wifi-netwerk, bij voorkeur je thuisnetwerk.

Let daarnaast ook op dat het toestel van waaruit je de betalingen wil voltooien voorzien is van een goed antivirussysteem en dat de websites die je bezoekt ook beveiligde websites zijn. Indien de url van een website niet begint met https:// en je dan ook geen slotje ziet bij de url in je browser gebruik de webshop dan zeker niet.

Koop enkel bij betrouwbare winkels
Het is zeer belangrijk te weten waar je je online aankopen voltooit. Veel fysieke winkels hebben hun eigen website om aankopen te voltooien en zelfs bij warenhuizen zoals Albert Heijn kan je heel eenvoudig online je aankopen voltooien. Door online te kopen bij een winkel die al bekend is in Nederland, kan je je veiliger voelen bij de online aankopen.

Let echter wel op wanneer je de webshop van een winkel opent via een link via een andere website of google. Cybercriminelen kunnen vaak websites volledig namaken om zo nietsvermoedende online shoppers goederen aan te laten kopen die ze nooit zullen ontvangen.

Let op de online betaalmethode
Het is ook zeer belangrijk op te letten bij het voltooien van je betaling dat de betaalmethode wel te vertrouwen is. Iedereen heeft al wel een betaling verricht via iDEAL maar ook op deze manier is oplichting zeker mogelijk. Let altijd zeer goed of de gegevens van een betaling kloppen alvorens een betaling te bevestigen via je bank en wees vooral waakzaam: als je iets verdacht ziet of vermoedt slachtoffer te zijn van fraude, neem dan contact op met de bank en geef het indien nodig aan bij de politie.

Naast iDEAL zijn er ook nog andere betaalmethodes die vaak gebruikt worden waar je ook voorzichtig dient te zijn. Trustly is een online betaalmethode die vaak gebruikt wordt bij betrouwbare online casinos en in tegenstelling tot iDEAL, ook internationaal gebruikt wordt. Net als iDEAL wordt er verbinding gemaakt met je bank om een betaling te voltooien, wees hier dan ook steeds voorzichtig.

Deel dit bericht met je vrienden!