vrijdag 5 maart 2021

Alles over Dordrecht

18
nov

Creëer een rustgevende werkkamer met fotobehang

(door )

Werken vanuit je eigen huis vergt voor veel mensen de nodige aanpassingen. Voordat je vanuit huis ging werken, begon je de ochtend volgens een vast ritueel en stapte je vervolgens in de auto om naar het werk te gaan. Nu komt de rit naar je werkplek te vervallen en ga je in eigen huis aan de slag. Dit brengt een ander ritme met zich mee en het kost tijd, daaraan te wennen. Het is van belang om te zorgen dat je prettig kan werken vanit huis en je goed geconcentreerd aan de slag kan. Een goede inrichting van de werkomgeving is een basis voorwaarde.

Verantwoorde werkomgeving
Bij het inrichten van de werkkamer denk je in eerste instantie aan het optimaliseren van je werkhouding. Dit is te bereiken door een goede bureaustoel aan te schaffen en je laptop of computer op een verantwoorde, werkbare hoogte te plaatsen. Alles om te zorgen dat het werk op een gezonde, ergonomische manier wordt uitgevoerd. Hiermee heb je oog voor je lichamelijke gezondheid tijdens het werk.
Minstens zo belangrijk is aandacht voor je mentale gezondheid. Dit bereik je door een prettige sfeer in je werkkamer te creëren. Zo kan je op een ontspannen manier werken en maak je het mogelijk, werk en privé gescheiden te houden.

Sfeer creëren
Wil je zorgen voor een goede ambiance, dan helpt het als je over enige creativiteit beschikt. Natuurlijk is je werkkamer eenvoudig te voorzien van planten en leuke accessoires. Daarnaast kan je zorgen voor verlichting die bijdraagt aan een prettige sfeer. Je kan het echter ook een stuk persoonlijker aanpakken.
Kies voor een wand van gepersonaliseerd behang.

Fotobehang
Als je voor de werkkamer vliesbehang aanschaft, met daarop een betekenisvolle foto, bereik je direct een eigen uitstraling. Je kan bij fotobehang kiezen voor een bos fotobehang wat rust uitstraalt en de kamer een natuurlijke look geeft.

Ook is het mogelijk, een eigen foto te gebruiken en deze op behang te laten printen. Misschien heb jij een vakantiefoto die voor jou veel waarde heeft of ben je in het bezit van een andere bijzondere foto. Als je deze foto laat afdrukken op vliesbehang zal je positief verbaasd zijn over het effect. Zo kan een strandfoto jou direct weer het gevoel geven van die heerlijke vakantie met je gezin. Een idyllische stad in de avonduren, voorzien van sfeerverlichting brengt weer een heel andere emotie teweeg. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om met fotobehang kalen muren van een werkkamer op te frissen.

Nauwkeurig opmeten van de wand
Wanneer jij de hele wand wil voorzien van een persoonlijke foto is het goed, de maten van de wand nauwkeurig op te meten. Je kan kiezen om de hele wand met vliesbehang te behangen of alleen een deel. Heb je liever een kleinere afbeelding, dan kan je kiezen voor een behangcirkel met foto. Dit geeft toch een heel persoonlijke invulling maar op een subtiele manier. Hierdoor ontstaat eenvoudig een ware metamorfose.

Door je werkruimte om te toveren tot een werkplek waar jij je helemaal prettig voelt, voorkom je stress en kan jij je werkzaamheden zo goed mogelijk uitvoeren.

Lees meer over:

fotobehang
Deel dit bericht met je vrienden!