maandag 8 maart 2021

Alles over Dordrecht

19
jan

5 tips voor het inrichten van een studentenkamer

(door )

Het leukste van op kamers gaan is het inrichten van je studentenkamer. Je kunt de inrichting aanpakken zoals je dat zelf wilt. Een nieuwe kamer inrichten kost veel geld. Daarom wil je het natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. In deze blog geven we je 5 tips hoe jij je studentenkamer kunt inrichten en hoe je dit zo goedkoop mogelijk kunt doen.

Wees creatief

Een goedkope manier om je studentenkamer in te richten is het zelf in elkaar zetten van meubels, accessoires etc. Wat je tegenwoordig veel terug ziet komen is een bed gemaakt van pallets. Je kunt zelf ook gemakkelijk een kast of tafel maken van hout. Voor accessoires zijn er tegenwoordig ook veel leuke DIY’s online te vinden. Je kunt bijvoorbeeld zelf schilderijtjes maken en zo zijn er nog veel meer leuke creatieve ideetjes. Daarnaast kun je oude meubelstukken altijd opvrolijken met een likje verf en hij ziet er weer als nieuw uit!

Goedkope raamdecoratie

Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt slapen is raamdecoratie voor je raam erg van belang. Hier wil je natuurlijk niet te veel geld aan kwijt zijn. Een goedkope variant zijn de verduisterende rolgordijnen van ilumio. Deze rolgordijnen zijn volledig verduisterend en zorgen ervoor dat je optimaal kunt rusten. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Er zit dus altijd een rolgordijn tussen dat past bij jouw studentenkamer. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor dakramen en draai-kiepramen.

Tweedehands spullen

Als student heb je niet al te veel geld om uit te geven aan meubels etc. Op internet zijn er genoeg websites te vinden die tweedehands spullen verkopen. De bekendste is natuurlijk Marktplaats. Hier zijn erg veel gebruikers te vinden die hun spullen voor erg goedkoop verkopen. Je zou dus voor erg goedkoop bijvoorbeeld een tafel, stoel of bank kunnen scoren. Het is maar net wat je nodig hebt en je kunt het online vinden!

Minimalistische stijl

Studentenkamers zijn vaak niet erg groot. Je hebt vaak maar weinig ruimte voor veel meubels. Probeer tijdens het inrichten van je studentenkamer een minimalistische stijl aan te houden. Maak daarom veel gebruik van witte kleuren en een ruimtelijke indeling. Dit zorgt ervoor dat je kamer niet kleiner gaat lijken. Dit gebeurt namelijk wel als je je kamer te vol gaat zetten met meubels. Dit bespaart je natuurlijk ook een hoop geld.

Zorg voor planten in je kamer

Planten zijn misschien niet het eerste ding waar je aan denkt bij het inrichten van je studentenkamer. Toch zijn ze erg van belang. Planten zorgen namelijk voor meer zuurstof in een ruimte en dat de lucht goed schoon blijft in je kamer. Hierdoor ga je beter slapen en rust je dus ook beter uit. Je wilt natuurlijk niet te veel tijd kwijt zijn met het verzorgen van de planten. Kies daarom voor een plant die weinig verzorging nodig heeft. Gelukkig bestaan er veel soorten planten, dus genoeg om uit te kiezen! Daarnaast zijn planten niet al te duur.

Hopelijk heb je wat aan deze 5 tips die zijn behandeld in deze blog. Daarnaast kun je altijd eerst van te voren inspiratie op doen voordat je begint met de inrichting. Dit kan erg makkelijk via social media kanalen als Instagram en Pinterest.

Lees meer over:

xtudentenkamer
Deel dit bericht met je vrienden!