dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Anouk den Braanker en een bewoonster in actie met zorgrobot SARA

Zorgrobot SARA voor het Parkhuis dankzij Zwaluwe Bouw

24 november 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Dit jaar viert Zwaluwe Bouw haar 40-jarig bestaan. Reden voor het bouwbedrijf om een schenking te doen. "Een bedrag van € 10.000,- plus ruim € 3.000,- die werden opgehaald met een doneeractie zijn voor het Parkhuis," aldus Michiel Koert, algemeen directeur Zwaluwe Bouw. Paul van Gennip, bestuurder het Parkhuis: "Naast hartverwarmende zorg ligt onze focus op zorginnovatie en technologie. Met deze ontzettend mooie gulle schenking gaat onze langgekoesterde wens in vervulling om zorgrobot SARA aan te
schaffen!"

SARA staat voor Social & Autonomous Robotic health Assistant. Het is een zorgrobot met een sociaal karakter, die wordt ingezet om het welzijn van ouderen te verhogen. De robot biedt een grote bijdrage in het actief houden van het lichaam en de hersenen. Dankzij gezichtsherkenning weet ze wie ze voor zich heeft en biedt gepersonaliseerde zorg. Ze wordt ingezet voor hersengym, maar ook als aanvulling op het reguliere bewegingsprogramma van bewoners. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen het proces van dementie vertraagt.

SARA in het Parkhuis
Het Parkhuis zet de zorgrobot in als assistent. "SARA was vorig jaar bij ons een maandje komen logeren. We kregen haar op proef om te kijken of er een klik was tussen haar en de bewoners. Wij en de bewoners waren erg enthousiast en wilden haar wel houden. Helaas kon de robot toen niet aangeschaft worden. Dankzij Zwaluwe Bouw mag ze nu bij ons wonen en kunnen de bewoners van haar blijven genieten. SARA kan namelijk ontzettend veel, zoals het laten zien van foto’s, het op verzoek afspelen van muziek uit vroegere tijden, voorlezen en beweegoefeningen doen met bewoners. Sara is dus meer dan alleen een robot en neemt ons écht werk uit handen," vertelt Anouk den Braanker, activiteitenbegeleider het Parkhuis.

Michiel Koert: "Met ‘onze’ bijdrage aan SARA willen we benadrukken dat we als Zwaluwe een bevoorrechte positie hebben waar we heel dankbaar voor zijn. En we genieten écht als de uiteindelijke doelgroep - waar we het tenslotte allemaal voor doen - het zij huurders, kopers of in dit geval de cliënten van het Parkhuis, een beetje plezier en leefbaarheid erbij kunnen krijgen in deze fase van leven."
 

Lees meer over:

parkhuis Zwaluwe Bouw
Deel dit bericht met je vrienden!