maandag 25 januari 2021

Alles over Dordrecht

Zaterdag 28 november ontvangt Ben Corino kunstenaar Arno Coenen als hoofdgast

27 november 2020

DORDRECHT - Zaterdag 28 november ontvangt Ben Corino Arno Coenen als hoofdgast. Coenen heeft als kunstenaar een reputatie opgebouwd met monumentale kunstwerken in de openbare ruimte, ondermeer in de Markthal in Rotterdam, waarin hij oude ambachten, zoals glasmozaïek, mengt met hedendaagse computergraphics.

In het tweede uur de Actualiteiten uit Dordrecht en de Drechtsteden

Met oa:

  • Chemours/DuPont: Gesprek met Groen Links Tweede kamerlid Suzan Kröger. Kröger is van mening dat het Rijk de slachtoffers van DuPont en Chemours steunt als zij de gang naar de rechter gaan om hun gelijk te halen.
  • Een standbeeld voor de Dordtse dichter Kees Buddingh in Dordt? Als het aan de AD columnist Kees Thies ligt wordt er voor deze Dordtse zoon in Dordrecht een beeld geplaatst. Een gesprek met Kees Thies en wethouder Cultuur Piet Sleeking.
  • Een gesprek met Frits Baarda. Tijdens corona tijd veranderde ons leven. Voor de Dordtse journalist/publicist was dit aanleiding om een project op te starten in zijn straat. Hij interviewde zijn buren in de Hoge Nieuwstraat. De verhalen zijn nu terug te lezen in zijn recent verschenen boek ‘Stemmen uit mijn straat’. Naast de verhalen heeft hij er een historische tekst over Dordrecht in tijden van pandemieën aan toegevoegd.
  • Reportage van de uitreiking van Dordtse Belofte Jongeren Award

Dichter van Dienst is Maria Ros

In het derde uur de Politieke stamtafel

- Interviews met de voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland  Zuid en de GGD ZHZ over de recente ontwikkelingen rondom corona.
- Jeugdwet
- Van Jeugdwet naar Wmo

Het uur wordt afgesloten met de vaste rubriek Brief aan Johan.

Diana Gerritsma richt zich hierin wekelijks aan Johan de Witt over een aktueel thema.

 

Lees meer over:

ben corino studio de witt
Deel dit bericht met je vrienden!