Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Sleeking wacht adviezen af

Woordvoerder Mark Benjamin: Wethouder Piet Sleeking wacht adviezen af rond project Rivier Boot Stad

16 augustus 2021 (door De redactie)

DORDRECHT - De woordvoerder van wethouder Piet Sleeking, voorlichter Mark Benjamin, vindt dat er rondom de kunst-boot wel of niet door de museum-muur een zorgvuldig proces wordt gevoerd. In zijn ogen is er ook niets verdacht aan, zoals wel wordt geschreven en gezegd.

Hij reageert op vragen van GertJan Kleinpaste (presentator TV-programma's en lid fractie Gewoon Dordt) rond het kunstproject ‘Rivier Rivier Boot Stad van Edward Clydesdale Thomson.

''Er bestaat ook zoiets als een zorgvuldig proces. College heeft ingestemd met project. Voor de ingreep aan de muur is een vergunning nodig. Daarvoor is advies van welstand en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed nodig. Wethouder wacht eerst deze adviezen af, en heeft aangegeven daarna dit onderdeel nog eens in het college te bespreken. Wat is daar verdacht aan?'', aldus Benjamin.

Markant in de verklaring van Benjamin is het woord 'onderdeel'. Daarmee wordt bedoeld of de muur uit 1904 tijdelijk een opening krijgt van vier meter of dat een andere oplossing wordt bedacht.

Dan hoeft voor het scheppen van kunst een monument niet te worden aangetast of steen voor steen te worden afgebroken.

Vergunning
Gertjan Kleinnpaste heeft ook een gesprek via face book nav het feit, dat de opdracht voor de kunstboot al meer dan twee jaar geleden is gegeven, maar de verguning nog moet worden verleend.

Lees meer over:

boot proces
Deel dit bericht met je vrienden!