dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Willie Batenburg centraal bij Studio de Witt

24 september 2021

DORDRECHT - In het eerste uur van de uitzending van Studio de Witt van zaterdag 25 september staat Willie Batenburg centraal. Willie is 21 jaar na zijn dood nog niet vergeten. Hij zong, gekleed in lederhosen, in een door hem zelf verzonnen brabbeltaal,een fonetische mengelmoes van diverse Europese talen. Hij was de sensatie op menig feest waar iedereen hem kende en meezong. Het Zuigkwartet uit Dordrecht heeft een mini musical gemaakt over zijn leven. Eind oktober is de premiere van de musical. Met Bart van Aanholt en Peter Baldé praten Ben Corino over Willie Batenburg. En luisteren we naar een aantal van zijn bekende nummers.

11.00u - 12.00u:  Een reportage van het afscheid wethouder Piet Sleeking interviews met CdK van Friesland en voormalig burgemeester van Dordcrecht Arno Brok, fractie voorzitter BVD David Schalken, Fractie voorzitter PvdA Cor van Verk en natuurlijk met voormalig wethouder Piet Sleeking.

Interview met burgemeester Wouter Kolff over de handhaving van de QR-Code in Dordrecht.

Volgende week donderdag 30 september het boek ‘Yemma” van de Zwijndrechtse schrijver Mohammed Benzakour de première voorstelling in het theater Zuidplein in Rotterdam. Het boek is een ode aan zijn moeder. Een gesprek met Benzakour over zijn boek en het theaterstuk.

Merel Meijer is de Dichter van Dienst

12.00u - 13.00u De Politieke stamtafel is er aandacht dat het 25 vandaag 40 jaar geleden is dat de toenmalige lokale afdelingen van de politieke partijen van PSP, PPR en CPN besloten om samen aan de gemeenteraadsverkiezing van 1982 deel te nemen. Zij behaalden 3 zetels. In 1990 ging deze samenwerkingverder als Groen Links.

Met Gerda Bosdriesz, Mary Ruisch en Willy Verbakel praat Corino over hun ervaringen.

Met een aantal partijen uit de gemeenteraad praten we over de QR-Code toepassing en de gevolgen die dit heeft.

Column Diana Gerritsma; Brieven aan Johan (de Witt)

Lees meer over:

studio de witt
Deel dit bericht met je vrienden!