donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Voorbeeld van een ontploffing bij een auto

Wantijstraat 18 voor 3 maanden gesloten

18 maart 2021

DORDRECHT - Gedurende langere tijd hebben zich incidenten voorgedaan die de openbare orde rond de woning aan de Wantijstraat 18 in Dordrecht ernstig hebben aangetast. Op donderdag 4 maart 2021 vond een incident vanuit de woning plaats waarbij een zwaar (illegaal) stuk vuurwerk naar een auto werd gegooid. Buurtbewoners zijn hier enorm van geschrokken. De politie heeft de bewoner aangehouden en deze verdachte is in voorlopige hechtenis genomen. Gezien de ernstige verstoring van de openbare orde heeft burgemeester Wouter Kolff besloten de woning 3 maanden te sluiten.

De burgemeester wil met de tijdelijke sluiting de openbare orde herstellen en de rust in de straat terug te laten keren. De woning is gesloten van woensdag 17 maart tot donderdag 17 juni.
 
De aanpak van verstoring van de openbare orde in woonwijken heeft grote prioriteit. Diverse vormen van criminaliteit kunnen leiden tot een ernstige verstoring van de openbare orde. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar de veroorzakers van deze verstoring van de openbare orde en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het ook leidt tot een grotere meldingsbereidheid en verhoging van de leefbaarheid in de buurt.  
 
De bewoner heeft medewerking verleend aan de sluiting van de woning.
 

Lees meer over:

gesloten wantijstraat
Deel dit bericht met je vrienden!