zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Vreedonk vernieuwt zorgtechnologie

30 april 2021

DORDRECHT - Verkerk Service Systemen gaat het verpleegroepsysteem binnen Het Spectrum Vreedonk vervangen. De zorgorganisatie groeit mee met de hedendaagse zorgbehoefte. Zo legt het nieuwe systeem een basis om bewoners op termijn meer veilige beveiligingsvrijheid te geven.

Door het gebruik van onder meer slimme multifunctionele sensoren kan Het Spectrum beter inspelen op de persoonlijke behoeftes en mogelijkheden van bewoners. De sensoren en daaraan gekoppelde smartphones bieden de medewerkers de mogelijkheid om sneller te bepalen welke zorg nodig is na bijvoorbeeld een oproep of een melding van een sensor. “Zo kunnen we nog betere kwaliteit zorg bieden”, stelt Leny Braks, manager Verpleeghuiszorg & Revalidatie van Het Spectrum. Uit de nieuwe systemen kan Het Spectrum ook gegevens halen om de zorg nog efficiënter in te zetten.

Bewegingsvrijheid

“Het nieuwe systeem is gericht op de toekomst. Het Spectrum wil bewoners graag meer bewegingsvrijheid geven binnen Vreedonk en in de tuin. Door het nieuwe systeem kunnen wij hen die ruimte geven, als dat ook past binnen hun persoonlijke mogelijkheden”, vertelt Leny Braks.

Dennis Bruggeman van Verkerk Service Systemen vult haar aan: “Onze ervaring met deze systemen leert dat bewoners langer zelfstandiger blijven en dat er ook meer rust is binnen de groep. Dat is voor de bewoners ook heel belangrijk.”

Leny Braks stelt wel dat het nog even duurt voordat Het Spectrum die mogelijkheid kan inzetten: “Om dat te realiseren, hebben we nog allerlei stappen te maken. Maar dan is het systeem er al wel om het mogelijk te maken.”

De nieuwe technologie helpt de zorgmedewerkers ook bij de uitvoering van hun werk. “Zij kunnen straks via een smartphone een oproep binnenkrijgen. Dankzij de technologie krijgen zij meer tijd en gelegenheid om de bewoners persoonlijke aandacht te geven. Dat is wat wij belangrijk vinden”, aldus Leny Braks.

Lees meer over:

vreedonk zorgtechnologie
Deel dit bericht met je vrienden!