dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Volop herfstvakantie met Cinekid familiefilms

18 oktober 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Het wordt goed bioscoopweer deze Herfstvakantie. The Movies in hartje Dordrecht vertoont dagelijks extra middagvoorstellingen met een heel divers filmprogramma. Speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders zijn er twee bijzondere programmalijnen: CineKid on Tour en de Charlie Chaplin Collection. 

’s Werelds grootste filmfestival voor kinderen is dit jaar niet alleen in Amsterdam te bezoeken. Ook in Dordrecht wordt een selectie van 4 nieuwe films vertoond. Omlijst met leuke spelactiviteiten of een naprogramma.

  • De Avonturen van Anansi de Spin is er voor de kleinste kijkers. Een nieuwe en heel origineel getekende bewerking van de sprookjes die in West-Afrika en de Caraïben al zo bekend zijn.  
  • Mijn Leven is een Circus (vanaf 8 jaar) is een jeugdfilm over opkomen voor jezelf. Lisa groeit op in een circus en haar vader wil graag dat ze ook artiest wordt. Maar dat botst met haar eigen toekomstplannen.
  • Wonderlijke Werelden (vanaf 6 jaar) is een verzameling van uiteenlopende korte animatiefilms. Daarin blijken dingen die we zo gewoon achten – zoals bijvoorbeeld regen of een kanarie in een kooitje – toch heel bijzonder en vreemd te zijn.
  • Mijn Ouders zijn Gescheiden (vanaf 9 jaar) is een documentaire over 4 kinderen die hun ervaringen vertellen met de scheiding van hun ouders. Hoe beïnvloedt dat hun dagelijks leven en waarin vinden ze steun en troost? 

Verder is het leuk om de oude Charlie Chaplin-films weer terug te zen op het grote scherm. Het is precies 100 jaar geleden dat zijn doorbraakfilm The Kid uitkwam. Alle films zijn digitaal gerestaureerd en tonen hoe tijdloos het genie van ’s werelds populairste filmkomiek eigenlijk is. Er valt te genieten van bekende titels als Modern Times en The Great Dictator, maar ook zijn latere werk zoals bijv. A King in New York.

Meer programma-info is te vinden op: www.themoviesdordrecht.nl

Zie ook:

Lees meer over:

the movies Cinema The Movies
Deel dit bericht met je vrienden!