woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Vier woninginbrekers op heterdaad aangehouden

20 juli 2020 (door Josette Huisman)

DORDRECHT - Vrijdagmiddag 17 juli kwam er via 112 een oproep binnen bij de politie dat er zojuist gepoogd was in te breken in een woning aan de Wieldrechtse Zeedijk.

De bewoonster was op dat moment zelf thuis samen met haar baby toen de daders hun slag wilden slaan. Eerst hoorde zij dat er werd aangebeld. Nadat ze hier niet op gereageerd had hoorde ze niet veel later opnieuw geluiden bij haar woning. Vervolgens zag ze dat er gepoogd werd om bij haar thuis in te breken. De inbrekers sloegen niet veel later op de vlucht, nadat duidelijk was geworden dat ze gesnapt waren.

Door goed handelen van de bewoonster en passanten kon het kenteken van het voertuig worden vastgelegd. Hierdoor lukte het de politie om niet veel later het voertuig op te sporen en hierna de vier verdachten, van tweemaal 37, 41 en 45 allen afkomstig uit Polen, aan te houden. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau aan de Overkampweg en zitten nog altijd vast. De recherche heeft de zaak op dit moment nog verder in onderzoek.

Alle vier de verdachten hebben in afwachting van een beslissing van het openbaar ministerie al wel een last onder dwangsom opgelegd gekregen vanuit de gemeente voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

Deel dit bericht met je vrienden!