donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Varend monument stoomsleepboot de HUGO vindt thuishaven in Leefwerf de Biesbosch

5 juli 2021

DORDRECHT - Vanaf zaterdag 3 juli aanstaande wordt Dordrecht de thuisbasis van stoomsleepboot de HUGO.
Doel van de aankoop is om dit historisch varend erfgoed te beschermen en toegankelijk te houden voor publiek. De HUGO zal in de toekomst worden ondergebracht in de Stichting Stoomsleepboot de HUGO.

Op zaterdag 3 juli om 16.00 uur zal de HUGO Dordrecht binnen komen varen in de nieuwe thuishaven Leefwerf de Biesbosch. Leefwerf De Biesbosch en het Binnenvaartmuseum zijn erg trots dat de collectie historische schepen verrijkt wordt met de HUGO, waardoor ook het stoomtijdperk tot leven komt.
De HUGO werd in 1929 voor Duitse opdrachtgevers gebouwd als HUGO HEDRICH door C.V. Scheepswerf en Machinefabriek v/h Botje & Ensing & Co te Groningen. Na de bouw heeft de boot dienst gedaan als havensleepboot in de haven van Hamburg. In 1977 kwam de HUGO weer naar Nederland.
Vanaf 1988 is de boot jarenlang gerestaureerd en uiteindelijk terug in de vaart gebracht onder de naam HUGO. Recentelijk is de boot aangekocht door Sven van der Vorm, reeds jarenlang vrijwilliger in de stoomwereld onder andere betrokken bij de stoomsleepboot Volharding 1 (eigendom van het Maritiem
Museum te Rotterdam) en als bestuurslid van de Stichting Dordt In Stoom.


"Als je niet weet waar je met de techniek vandaan komt, weet je ook niet waar je naartoe moet."
---

Bron foto's hieronder: Wim van de Pol.

Zie ook:

Lees meer over:

hugo stoomsleepboot
Deel dit bericht met je vrienden!