woensdag 19 januari 2022

Alles over Dordrecht

Uitbreiding coronasteunpakket ondernemers: Dordrecht zet in op lokaal inkopen

22 december 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Gemeente Dordrecht komt samen met Dordrecht Marketing & Partners en ondernemersverenigingen DOV en POBD met extra initiatieven om ondernemers die geraakt worden door de verder aangescherpte coronamaatregelen te ondersteunen. De inzet is vooral gericht op het stimuleren en vergemakkelijken van lokaal inkopen. Van gratis bezorging van de lokale aankopen aan huis tot verkoop van ingekochte versvoorraad van horeca via supermarkten.

Wethouder Maarten Burggraaf (Economie): "De sluiting van winkels en horeca stelt veel ondernemers weer op de proef. Daar willen wij ze bij ondersteunen. We maken bezorgen van lokale inkopen van kerstcadeaus en maaltijden zo laagdrempelig mogelijk. Laten we als Dordtenaren onze kerstinkopen zoveel mogelijk lokaal doen, en onze middenstanders een steuntje in de rug bieden."

Stimuleren van lokaal inkopen
Doel is om lokaal inkopen ondanks de sluiting van niet-essentiële winkels en horeca zoveel mogelijk stimuleren en vergemakkelijken. De gemeente betaalt de kosten uit het steunfonds.

  • Sinds 28 november zijn de venstertijden in de binnenstad verruimd. Dit maakt bezorgen en afhalen makkelijker.
  • De Koop lokaal-campagne maakt Dordtenaren bewust van het lokale aanbod. Op www.indordrecht.nl staat onder andere een overzicht van click & collect-punten en van afhaal- en bezorgmogelijkheden van de horeca.
  • We ondersteunen de POBD in het faciliteren van de lokale winkeliers bij de bezorging van inkopen aan de Dordtenaren.
  • Dordtse supermarkten hebben aangeboden om lokale horecaondernemers te helpen met de verkoop van hun voorraad versproducten.

Daarnaast zijn er landelijk en lokaal financiële regelingen van kracht waar ondernemers gebruik van kunnen maken.

Deel dit bericht met je vrienden!