dinsdag 1 december 2020

Alles over Dordrecht

TV-spektakel vraagt aandacht voor kinderarmoede: Scrooge live primeur in Dordrecht

23 oktober 2020

DORDRECHT - Dordrecht is opnieuw het decor van een groots televisie-spektakel. Na de Sinterklaasintocht, Koningsdag en The Passion is Dordrecht nu de locatie voor Scrooge Live. De bekende kerstvertelling van Charles Dickens wordt op muzikale wijze verteld door acteurs en zangers.  Aan Scrooge Live is een inzamelingsactie verbonden om kinderen in armoede aan nieuwe kleding te helpen. Scrooge Live wordt op 20 december uitgezonden door omroep MAX. 

Scrooge Live belooft een spectaculaire televisie-uitzending te worden, waarmee aandacht wordt gevraagd  voor kinderarmoede. In Nederland groeien 300.000 kinderen in armoede op, ofwel 1 op de 12 kinderen. Doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om zoveel mogelijk kinderen aan nieuwe kleding te helpen. De slogan van Nationaal Fonds Kinderhulp is ‘Geef ze warmte!’. De gemeente Dordrecht wil samen met bewoners, bedrijven en instellingen in de aanloop naar 20 december een lokale actie starten om kinderen warm 2021 in te laten gaan.

Decor
Omroep MAX en productiemaatschappij Mediawater hebben voor Dordrecht gekozen omdat de historische binnenstad bij uitstek geschikt is als decor voor deze kerstvertelling. De komende maanden vinden er op verschillende plaatsen in de stad opnames plaats, zowel binnen als buiten. Op 20 december wordt het verhaal live verteld. Bij Scrooge Live is geen publiek welkom, mede vanwege de corona-maatregelen.

Aandacht
Het college van burgemeester en wethouders heeft twee redenen om mee te werken aan Scrooge Live. Aan de ene kant sluit de inhoud aan bij de aandacht die Dordrecht heeft voor armoede onder kinderen. Aan de andere kant ziet het college in het programma een unieke kans om dit jaar Dordrecht in december toch landelijke uitstraling te geven. 

Alternatieven
Dit is belangrijk vanwege de afgelasting van de Kerstmarkt, die jaarlijks meer dan 350.000 bezoekers trekt uit binnen- en buitenland. De kerstmarkt draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de binnenstad en heeft een belangrijke economische waarde voor de winkels en horeca. Om die aantrekkelijkheid en economische effecten toch zoveel mogelijk te behouden, is naar alternatieven gekeken.

Decemberdagen
Zo werken Dordrecht Marketing, het bestuur van de POBD en haar werkgroep 'Koplopers' hard aan een alternatief programma, onder de naam Dordtse Decemberdagen. De invulling van dit programma is sterk afhankelijk van de huidige ontwikkelingen rondom corona. Er is speciale aandacht voor sfeer en verlichting. Het in de begroting van dit jaar beschikbare budget voor de Kerstmarkt is beschikbaar gesteld voor dit alternatieve Decemberprogramma.
 

Lees meer over:

scrooge kinderarmoede
Deel dit bericht met je vrienden!