dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Tuinmomentje Dubbeldam

21 juli 2020

DORDRECHT - Deze zomer start een nieuw buurtinitiatief: “Tuinmomentje Dubbeldam”. Dubbeldammers stellen hun tuin open voor een rondleiding, een kopje koffie of thee, een praatje of gewoon een rustig momentje in het groen.

Als trotste tuinbezitters willen zij anderen graag laten genieten van de groene pracht die nu vaak verscholen blijft achter de heg of schutting. Voor tuinbezoekers is het een leuke manier om mede-Dubbeldammers te leren kennen of om er even tussenuit te zijn. De focus ligt op ouderen, maar iedereen is welkom. Denk aan thuiswerkers met kinderen die tijdens de zomervakantie even de rust willen opzoeken of gezinnen met kinderen die zelf geen tuin hebben.

Het idee ontstond bij een paar bewoners nadat zij hoorden dat ouderen vaak maandenlang thuis in isolatie hebben gezeten. Nu de zomervakantie van start gaat, is dit voor hen soms ook een moeilijke periode. De (klein)kinderen zijn op vakantie en bestaande activiteiten hebben een zomerstop. Juist nu is het Tuinmomentje een leuk alternatief om er op een veilige en verantwoorde manier op uit te trekken en andere mensen te ontmoeten. In klein gezelschap, in de buitenlucht en op ander halve meter afstand.

Een afspraak maken voor een Tuinmomentje kan door te bellen naar: 06 227 323 94 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur.

Tuinmomentje is een buurtinitiatief dat wordt ondersteund door Buurtwerk Dordrecht en vrijwilligerscentrum INZET078!

 

Lees meer over:

dubbeldam tuinmomentje
Deel dit bericht met je vrienden!