woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Toegang binnenstad verruimd voor afhalen bij restaurants

19 oktober 2020

DORDRECHT - Het kabinet heeft besloten dat de horeca de deuren voorlopig moet sluiten. Dit is één van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Veel restaurants kiezen nu voor de mogelijkheid om maaltijden af te halen. Het college heeft besloten om de toegang van de binnenstad te verruimen, zodat klanten de restaurants in dit gebied gemakkelijker kunnen bereiken om bestellingen op te halen. Klanten kunnen elke dag vanaf 17.00 uur zonder ontheffing via de Visstraat de autoluwe binnenstad inrijden. De maatregel geldt in ieder geval zolang de horeca gesloten moet blijven.

Met dit besluit is inrijden zonder ontheffing op de Visstraat dagelijks toegestaan van 17.00 uur tot 11.00 uur de volgende ochtend. Buiten deze tijden is het niet toegestaan om zonder ontheffing het gebied in te rijden.

Veel waardering
In het autoluwe gebied zijn veel restaurants gevestigd. De nieuwe sluiting van de horeca raakt hen hard. Het college heeft veel waardering voor de veerkracht en de flexibiliteit waarmee deze ondernemers zich (opnieuw) aanpassen aan deze situatie en wil hen daarbij ondersteunen.

Tijdelijke terrassen
Omdat het verkeer in principe één richting op rijdt, kunnen de tijdelijke terrassen vooralsnog blijven staan. De terrassen worden op dit moment niet gebruikt, waardoor de veiligheid voor publiek niet in het geding komt. 
 

Lees meer over:

toegang binnenstad
Deel dit bericht met je vrienden!