maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Tijdsdocument ‘Stemmen uit mijn Straat’ van Frits Baarda komt in het Dordrechts Museum

21 september 2020 (door Ton Vermeulen)

DORDRECHT - Dertig bewoners van de Hoge Nieuwstraat hebben hun persoonlijke verhaal vertelt aan Frits Baarda. De Dordtse journalist maakte een foto van zijn buren en schreef hun verhaal op. Dit tijdsdocument: ‘Stemmen uit mijn Straat’, wordt opgenomen in een grote tentoonstelling in het Dordrecht Museum.

Frits vroeg zich aan het begin van de coronacrisis af hoe het zou gaan met zijn buren.  Hij besloot het ze zelf te gaan vragen en zo ontstond zijn nieuwe project ‘Stemmen uit mijn straat’. Half juni eindigde zijn documentaire. Het werd een rijk schetsboek van emoties en ervaringen, opgedaan in onzekere tijden. Op Facebook kwamen vele hartverwarmende reacties los.

I love Dordrecht
Met het vervolg in het Dordrechts Museum is Frits blij. Onder de titel ‘I love Dordrecht’ worden voorwerpen geëxposeerd die de verbondenheid van bewoners met hun stad uitdrukken, compleet met een kort verhaal. Het is een onderdeel van de viering van 800 jaar Dordrecht.

 “De directies van het Regionaal Archief en Dordrechts Museum konden niet aan corona voorbijgaan”, aldus Frits op zijn facebookpagina. Zijn verhalenproject werd op waarde geschat en krijgt een prominente plek. Hij hoopt dat veel bezoekers van het museum zich zullen herkennen in de verhalen.

Bijzonder voorwerp
De tentoonstelling begint 13 december en eindigt op  21 februari 2021. Op 17 en 19 oktober houden medewerkers van het Dordrechts Museum voor alle Dordtenaren open dagen. Iedereen met een bijzonder voorwerp plus verhaal kan er terecht en zal een gewillig oor treffen.

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!