dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Tijdens Coming Out Day op maandag 11 oktober ontvangt Dordrecht Pride- organisator Lennart Lenskens de regionale opsteker van de Jillis Bruggeman Penning

11 oktober 2021

DORDRECHT - De Jillis Bruggeman Penning is een onderscheiding die sinds 2015 jaarlijks wordt uitgereikt door de Stichting Jilles Bruggeman. De penning is in het leven geroepen door de Gemeente Schiedam en wordt uitgereikt aan een organisatie over persoon die strijdt tegen discriminatie of vervolging op basis van seksuele identiteit, in Nederland of daarbuiten. De prijs is vernoemd naar Jillis Bruggeman, de laatste persoon die in Nederland ter dood gebracht werd vanwege zijn seksuele geaardheid (1803).

Tijdens deze avond in de Korenbeurs in Schiedam zal aan schrijver Splinter Chabot en Sandro Kortekaas, die zich inzet voor LHBTI-vluchtelingen in Nederland, de Jillis Bruggeman Penning worden uitgereikt.

Aan deze penning is een regionale variant toegevoegd welke morgenavond door een beleidsadviseur van de gemeente Dordrecht wordt uitgereikt aan Pride- organisator Lennart Lenskens.

Sinds 2012 is Lennart Lenskens actief om in Dordrecht jaarlijks een Pride te organiseren waarmee een positieve bijdrage wordt geleverd aan de LHBTI-acceptatie in de stad. Inmiddels heeft hij zes succesvolle edities van Dordrecht Pride georganiseerd en wordt er jaarlijks aandacht besteedt aan LHBTI-acceptatie.

 

 

 

Stichting Dordrecht Pride

Lees meer over:

penning bruggeman
Deel dit bericht met je vrienden!