zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Straatfeest Sophiastraat 2021

5 juli 2021

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag, 3 juli, vond voor de zevende keer het Sophiastraat-straatfeest plaats.

Hiermee kent de straat een bijna unieke traditie: begonnen, zoals in veel straten, in 2009, heeft het enthousiasme en de saamhorigheid van de bewoners van de straat ervoor gezorgd dat om de twee jaar een steeds weer verrassend feest wordt georganiseerd: luchtkussens voor de jongsten, allerhande workshops, gezamenlijke culinaire genoegens, theater, demonstraties en muzikale optredens vullen de straat.

Wethouder Sport, Wonen en Openbare Ruimte Marco Stam opende afgelopen zaterdag het feest door een portret van de naamgeefster van de straat, koningin Sophia, te onthullen. De wethouder benadrukte het belang van onderlinge verbondenheid tussen bewoners, zeker in een tijd die eerder lijkt gekenmerkt door onbegrip en bubbels.

De gemeente is zeer ingenomen met de initiatiefrijke straat waar het volgens de bewoners meer dan goed toeven is tussen het vele groen dat de straat kleurt en sfeer geeft.

Deze zaterdag konden bewoners de workshop bloemschikken volgen en maakten kinderen insectenhotels. Daarnaast traden de musici Cora Schmeiser en Daan Verlaan op met een ‘liedjesprogramma in de huiselijke sfeer’ waarmee ze Maria van Leuven, 800 jaar geleden beschermvrouwe van Dordrecht, eerden.

De felle buien die in de loop van de middag en avond op het feest neerdaalden, vermochten de pret niet drukken. Helaas moest het geplande muziekoptreden van die avond worden geannuleerd maar direct werd de kijker gericht op het volgende jaarfeest, gepland voor 2023 en de mogelijke herkansing van het concert. Wordt vervolgd.

 

Lees meer over:

straatfeest sophiastraat
Deel dit bericht met je vrienden!