zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Dordrecht helpt bij vervoer 650 slaapzakken voor Lesbos

16 september 2020 (door Ton Vermeulen)

DORDRECHT - 650 Slaapzakken had een vrijwilligster van Because We Carry uit Zwijndrecht in huis liggen. Ze zijn bedoeld voor Lesbos voor de gedupeerden van de brand in Moria. De Dordtse Stichting Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (Stichting MBO Dordrecht) wist raad, hoe de slaapzakken naar het verzamelpunt in Weesp te brengen.

Door heel Nederland zijn door Because We Carry op maandag, dinsdag en woensdag slaapzakken verzameld. Op donderdag 17 september zouden deze in Weesp moeten zijn, om te worden verstuurd naar Lesbos.

Vrachtwagentje
Een van de verzamelpunten was bij de vrijwilligster uit Zwijndrecht. Ze nam contact op met Stichting MBO Dordrecht voor hulp bij vervoer van de slaapzakken. Die zochten direct contact met Ames Autobedrijf en AARental. “Er is gelijk een klein vrachtwagentje vrijgespeeld”, aldus de stichting op hun facebookpagina. “Morgen is het beschikbaar om de woning te ontruimen en weer bewoonbaar te krijgen en donderdag is het beschikbaar voor vervoer naar Weesp.”

Because We Carry heeft twee vliegtuigen gekregen van Corendon (OMG) om de slaapzakken verder te vervoeren vanuit Weesp.

Stichting MBO Dordrecht
Stichting MBO Dordrecht verbindt het bedrijfsleven met maatschappelijk organisaties die werken aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken in Dordrecht.

 

 

Foto Steve Halama on Unsplash
Deel dit bericht met je vrienden!