donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Stichting DE STAD organiseert online talkshow 'Bezielde Bomen' in Dordrechts Museum

21 mei 2021

DORDRECHT - Op woensdag 26 mei organiseert Stichting DE STAD samen met het Dordrechts Museum een online talkshow gekoppeld aan de tentoonstelling 'Diepgeworteld. Bomen in de Nederlandse schilderkunst'. Bomen zijn overal, in bossen, langs lanen en ook in de stad. Maar wat betekenen bomen eigenlijk, wat doen ze met ons? En hoe gaan we met ze om? Hebben bomen een ziel, kunnen ze ons bezielen? Tijdens deze online inspiratie-avond gaan een aantal inspirerende sprekers in het Dordrechts Museum op zoek naar antwoorden.

De volgende sprekers zijn uitgenodigd:

  • Maja Kooistra, ‘bomenvrouw’ die de oeroude relatie tussen mensen en bomen onderzoekt, zoals vastgelegd in haar laatste boek ‘De aarde, de hemel en de bomen’
  • Lucienne van der Lans, bevlogen Dordts vioolbouwer laat het hout klinken
  • Michiel Houtzagers, directeur-bestuurder Stichting Het Zuid-Hollands landschap, zet zich in voor bescherming van natuur, landschap en erfgoed in de provincie
  • Hendrik Jan Groeneweg, voorzitter van Stichting DE STAD, opent de bijeenkomst.
  • Quirine van der Meer Mohr, conservator Dordrechts Museum, wordt over de tentoonstelling Diepgeworteld geïnterviewd door presentator Anneke van Veen, lid van DE STAD. Zij voert korte gesprekken met de inleiders, met wethouder Marco Stam en boomridder John Steegh.

Datum: wo 26 mei
Tijd: 20 uur
Toegang: gratis

Link naar livestream: https://www.youtube.com/watch?v=SErcsp9tZnI

Of kijk via stichtingdestad.com

De livestream start om 19.50 uur met live muziek van Ardie van der Knijff – cello en Jannum Kruidhof – viool. Zij zullen ook tijdens het programma te horen zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!