donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Ondanks actie steenbreek en klimaat alarm blijven stenen voortuinen in sommige wijken in Dordrecht beeld bepalen

14 maart 2021 (door de redactie)

DORDRECHT - Terwijl Nijmegen dat er 400.000 tegels zijn weggehaald voor groen, gaat in sommige wijken in Dordrecht de verstening van de voortuinen gewoon door. In sommige delen van Sterrenburg, bijvoorbeeld in 1, is meer dan de helft van de voortuintjes al versteend, terwijlk 14 maart in Dordt ook een dag was van klimaatalarm.

Op de Aldenbarnehof lijkt het beeld te worden bepaald door een aantal stenen voortuintjes naast elkaar.

De ontwikkeling staat niet op zichzelf.

Sommige tuincentra hebben ook een keur aan stenen in de aanbieding al bij de entree van het centrum.

Raadsleden

Toch tekende de gemeente Dordrecht - na enkele jaren afwachten - op aangeven van raadsleden ook voor de landelijke ACTIE STEENBREEK in het belang van het klimaat voor meer groen en minder stenen. Dat hoort ook bij de actie een groen/blauwe stad heeft de toekomst.

De wateroverlast kan, door veel regenval, de komende jaren in de stad alleen maar toenemen, maar voor veel mensen lijkt het gemak van een stenen tuin (,je hebt er geen omkijken naar') het nog steeds te winnen

Weizigtpark

Klimaatalarm klinkt luid in Dordrecht


Zeker 550 Dordtenaren hebben zondag 14 maart om 15.00 uur het Klimaatalarm laten horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid

In het Weizigtpark verzamelden zich op veilige afstand ruim 210 mensen, die sloegen op pannen en bellen en toeters lieten luiden. Ook de Grote Kerk en andere groene kerken in Dordrecht luiden gezamenlijk hun klokken. Online deden ruim 370 mensen mee aan de manifestatie. Er waren toespraken, er klonk een klimaatlied en een klimaatgedicht en vooral veel lawaai.

Landelijk vroegen in meer dan 40 gemeenten ruim 33.000 mensen aandacht voor het klimaat, drie dagen voor de verkiezingen. 

De Klimaatalliantie Dordrecht werd voor deze manifestatie gevormd door Drechtse Stromen, Fietsersbond Drechtsteden, Extinction Rebellion Dordrecht en landelijk, en Platform Duurzaam Dordrecht.

Luister maar: https://www.facebook.com/platformduurzaamdordrecht/videos/911260322968222

 

Zie ook:

Lees meer over:

kerkklokken weizigtpark
Deel dit bericht met je vrienden!