zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Starterslening aanvragen mogelijk: Koopwoning bereikbaarder voor starters

19 januari 2021

DORDRECHT - Beginners op de koopwoningmarkt in Dordrecht kunnen met een starterslening nu gemakkelijker een huis kopen. Een starterslening komt bovenop de normale lening (de hypotheek). De lening kan tot maximaal 20% van de aankoopsom bedragen met een maximum leenbedrag van 50.000 euro. De aankoopprijs van de woning mag maximaal 250.000 euro bedragen.

Wethouder Volkshuisvesting Marco Stam: "We zijn als gemeente blij dat we de starterslening hebben kunnen organiseren. De starterslening draagt bij aan het vergroten van de kansen op een woning voor starters en het draagt bij aan het behouden van jongeren in onze stad. Het behoud van jongeren is belangrijk voor de toekomst van onze stad."

Aanvraag
De gemeente heeft een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar. Met een maximumleenbedrag van 50.000 euro is dit goed voor 20 starters in de woningmarkt in Dordrecht. Starters kunnen via de gemeente Dordrecht een aanvraag doen om in aanmerking te komen voor de lening.

Meer info
De gemeente biedt de starterslening via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)aan. Op de website van het SVn staat meer informatie over onder andere de lening, de rentepercentages en de afsluitkosten bij het afsluiten van de hypotheek.

Voor meer informatie en het doen van de aanvraag kunnen starters via de zoekterm 'starterslening' terecht op de website van de gemeente Dordrecht www.dordrecht.nl. Voor meer informatie kunnen zij ook contact opnemen met het subsidiebureau van de gemeente via telefoonnummer 14 078.

Voorwaarden
Aanvragers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een lening. Een starter moet:
 
•    een woning kopen in Dordrecht of deze op een andere manier in bezit krijgen
•    minimaal 1 jaar in Dordrecht wonen of
•    minimaal 10 jaar van hun leven in Dordrecht gewoond hebben of
•    een aanstelling hebben bij een in Dordrecht gevestigd bedrijf of instelling en
•    tussen de 18 en 35 jaar oud zijn op het moment van de aanvraag. De peildatum is de datum van binnenkomst van uw aanvraag bij de gemeente Dordrecht en
•    nog geen woningeigenaar zijn en dat ook niet eerder geweest zijn en
•    zelf in de woning gaan wonen
•    een starterslening kan alleen worden aangevraagd als de aanvragen een (voorlopige) koopovereenkomst heeft gesloten onder voorbehoud van financiering.

De aanvraag duurt maximaal 8 weken na de dag van het indienen van de aanvraag.

Lees meer over:

starters woning
Deel dit bericht met je vrienden!