dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

Start blokfluitlessen Dordrechts Philharmonisch

22 oktober 2021

DORDRECHT - Eind oktober start het Dordrechts Philharmonisch weer met het aanbieden van blokfluitlessen. Met het aannemen van blokfluitdocente Myriame van Genuchten kunnen de lessen, na een periode online lessen, gelukkig weer fysiek van start. De Phil is blij met de samenwerking met Van Genuchten en kijkt ernaar uit om veel jonge muzikantjes te mogen ontmoeten.

Tien weken lang kunnen kinderen vanaf ongeveer zeven jaar (groep 4) gratis blokfluitlessen volgen. De enige kosten die verbonden zijn aan het volgen van de lessen, zijn de aanschaf van het instrument en het lesboek. De lessen worden gegeven in het BeneVia Muziekcentrum op donderdagen tussen 17.00 en 17.30. De lessen starten op 4 november en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden worden aangemeld door een mail te sturen naar opleidingen@dpho.nl, onder vermelding van hun naam, adres, mailadres en telefoonnummer, leeftijd en groep.

Niet alleen is het ontzettend leuk om muziek te leren maken, ook is het ontzettend goed voor de ontwikkeling van een kind. Om muziek te leren maken, moeten de hersenhelften goed samenwerken. Daarnaast is muziek maken goed voor de ontwikkeling van het gehoor en de motoriek. In een ontspannen sfeer maken de jonge muzikanten kennis met de blokfluit en zetten op die manier de eerste stappen in het leren bespelen van een instrument.

 

Zie ook:

Lees meer over:

orkest phil blokfluitlessen
Deel dit bericht met je vrienden!