Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Spullen en verhalen van Dordtenaren brengen ode aan de stad

28 september 2020

DORDRECHT - Dordtenaren kunnen samen met het Dordrechts Museum een tentoonstelling maken. De tentoonstelling zal gaan over de persoonlijke band die mensen uit Dordrecht hebben met hun woonplaats. 

Die band wordt getoond door middel van voorwerpen waar een verhaal achter zit. Een mooi, verrassend, of ontroerend verhaal. Of een bijzondere gebeurtenis. 

Het museum zoekt spullen van zoveel mogelijk verschillende mensen die in Dordrecht wonen, of een sterke band met de stad hebben.

Samen gaan zij met deze tentoonstelling een ode brengen aan hun mooie stad. Ook bijzondere spullen en verhalen van ondernemers, verenigingen en clubs, die iets zeggen over hun band met Dordrecht, zijn van harte welkom.

Lever een bijzonder voorwerp in

Het voorwerp mag van alles zijn, bijvoorbeeld:
Een foto, tekening, document, sieraad, kledingstuk, gebruiksvoorwerp, boek, medaille of andere prijs, iets uit de inrichting van je huis of werkruimte, entreekaartje van een evenement of wedstrijd, iets dat herinnert aan een bedrijf, aan een trouwdag of een geboorte, noem maar op.

Veel is mogelijk. Voorwaarde is dat het voorwerp niet groter dan 2 bij 3 meter kan zijn en niet al te vies of in slechte staat is. Ook gevaarlijke voorwerpen (bijvoorbeeld zeer scherpe voorwerpen) kunnen niet meedoen.

Bovendien moet de indiener het voorwerp een aantal maanden kunnen missen, vanaf oktober dit jaar t/m het einde van de tentoonstelling, eind februari 2021. Natuurlijk gaat het museum er voorzichtig mee om en zal er goed voor gezorgd worden.

Ook een aantal bekende Dordtenaren, waaronder zangeres Marianne Noble en burgemeester Kolff, hebben al laten weten mee te doen.

Inleverdagen in oktober
Op zaterdag 17 oktober en maandag 19 oktober kunnen voorwerpen en bijbehorende verhalen ingeleverd worden bij het museum.

Vooraf aanmelden is vereist voor deze dagen. Deelname is gratis en wie een voorwerp inlevert heeft daarna gratis toegang tot het hele museum. 

De ingeleverde spullen zijn vanaf 13 december ruim 2 maanden lang te zien in het Dordrechts Museum.

De tentoonstelling wordt gemaakt voor de verjaardag van Dordrecht: in 2020 is Dordt 8oo jaar stad.

Meedoen? Meer informatie en aanmelden via www.dordrechtsmuseum.nl/ilovedordt

Foto's: portretten van deelnemende Dordtenaren (foto's door Bram Vreugdenhil).
 

Lees meer over:

verhalen spullen ode
Deel dit bericht met je vrienden!