donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Speciale Uitzending Alzheimer Café

1 juli 2021

DORDRECHT - Stichting het Parkhuis en RTV Dordrecht hebben samen opnieuw een bijzondere aflevering gemaakt van het Alzheimer Café.

Het programma o.l.v. vaste presentator Peter Haex is opnieuw opgenomen in het Dordrechts Museum en is met meerdere camera’s vastgelegd door de lokale omroep. De online-première van deze bijzondere uitzending van het Alzheimer Café is op maandag 5 juli op de websites van het Parkhuis en RTV Dordrecht. En het programma wordt helemaal uitgezonden op TV Dordrecht op zondag 11 juli.

Het Alzheimer Café is inmiddels al ruim 20 jaar een maandelijkse ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden en overige geïnteresseerden. Door de aanhoudende corona-crisis kon het Alzheimer Café al meer dan een jaar niet meer plaatsvinden in het Parkhuis. Deze maand is er dus wel weer een aflevering van het Café, opgenomen in de Rembrandtzaal van het Dordrechts Museum.

In deze speciale uitzending wordt aandacht besteed aan de bijzondere problematiek van jonge mensen met dementie. Initiatiefnemer en gespreksleider Peter Haex sprak hierover niet met deskundigen, maar met vier mensen die op jongere leeftijd dementie kregen en vaste bezoekers zijn van Torenzicht, de dagbehandeling voor jonge mensen met dementie, verbonden aan het Parkhuis. Lotgenoten dus ook van elkaar. Gesproken werd over de ingrijpende gevolgen van dementie op jonge leeftijd, het bezoek aan de dagbehandeling en ervaren steun en troost.

Sunny Side Up zorgt voor de muzikale intermezzo’s, het duo van Eefje Mesker en Maarten Teekens speelt verzoeknummers van de vier gasten.

Deze speciale aflevering van het Alzheimer Café werd mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland, afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard, Stichting het Parkhuis en het Dordrechts Museum. De online-première is dus op maandag 5 juli op www.hetparkhuis.nl en www.rtvdordrecht.nl. RTV Dordrecht zendt het programma op 11 juli ook uit op TV Dordrecht.

 

Lees meer over:

Alzheimer cafe
Deel dit bericht met je vrienden!